Прочитај ми чланак

УТЕРИВАЊЕ ДУГОВА: Уз помоћ приватног обезбеђења искључена вода старици

0

privatno obezbedjenjeДомаћинство старице Смиље Димитријевић јуче је искључено са водоводне мреже и то у присуству 5 телохранитеља приватног „Тигар“ обезбеђења које је ангажовало Јавно предузеће „Водовод“.

У том тренутку ова 74-годишња жена била је сама у кући, а комшије кажу да су били запањени бруталним начином на који је ова мера била спроведена.

Немоћна старица из улице Гаврила Принципа не пориче дуг од 59.000 динара. У кући живи са сином и четровицом унука, али сви преживљавају од пензије њеног покојног супруга од 16.000 динара.

Како каже, нимало се није пријатно осећала када је пред својим вратима видела десетак корпулентих мушкараца који су се појавили да би јој искључили воду, а она их је чак понудила и крушкама из свог дворишта. Покушала је да их одврати од њихове намере, али јој то није успело.

Нама су грешком израчунали да смо за месец дана потрошили чак 70 кубика воде. Па том водом смо могли да потопимо целу улицу. То је нерално. Након тога су нам без питања скинули водомер, без налога, а ја сам се бесправно прикључила на воду, то не поричем. Кад је радник „Водовода“ скинуо „водомер“ ја сам га питала по чијем налогу је то урадио, а он ми је пијући ракију одговорио да се обратим директору. Никад нисам упсела да дођем до њега. A онда ми је послао неке гориле да ме застрашују и исекао цев – прича Димитријевићева.

Свом прворођеном сину за две недеље ставља годину дана, а сада, због недостатка воде, како каже, не може ни да му спреми парастос.

Замолила сам да ме не искључују још две недеље док не спремим парастос, али су ипак то урадили и сада не знам шта ћу и како ћу – прича нам Смиља кроз плач.

Директор „Водовода“ Станиша Ристић, казао је да је екипа његовог предузећа заправо била нападнута, и да је чак морала да интервенише и полиција.

Што ме не питате да ли су наши радници морали да спашавају живу главу јер су их јурили секиром – рекао нам је кратко Ристић.

Од директора „Водовода“ нисмо успели да добијемо информацију ко су заправо највећи дужници у самом граду и да ли се и њима прекида водоснабдевање.

Извор: Јужне вести