Прочитај ми чланак

ТАЧИ ЋЕ НАМ КОНТРОЛИСАТИ банковне рачуне?!

0

Како „Ало!” незванично сазнаје, Косово ће постати 153. чланица „Егмонт групе“. У преводу, то значи да ће Приштина убудуће имати увид у све финансијске токове у Србији и имаће легално право да затражи извод рачуна било ког грађанина Србије.

08_1000x0

Како „Ало!” незванично сазнаје, Косово ће постати 153. чланица „Егмонт групе“. У преводу, то значи да ће Приштина убудуће имати увид у све финансијске токове у Србији и имаће легално право да затражи извод рачуна било ког грађанина Србије.

Нажалост, како открива наш извор, до тога ће доћи јер је Русија изненада одустала од лобирања да Косово не буде примљено у поменуту организацију.

– Док се Москва томе противила тако нешто није могло ни да дође на дневни ред. Међутим, на конгресу „Егмонт групе“ у Катару, који се завршава данас, Русија је на наше запрепаштење престала да се противи пријему Косова и ми ту ништа не можемо да учинимо. Зашто су то урадили, да ли си они сами добили нешто из тога, не знамо, али је чињеница да Србија без подршке Кремља то не може да блокира. Преведено, сада, рецимо, Тачи може да затражи увид у било чије финансијске транскације у Србији и да га добије, јер ми нећемо смети да одбијемо такав захтев, барем ако желимо да останемо чланица ове организације – каже извор „Ало!”.

Иначе, ову информацију смо сазнали свега неколико сати пре састанка у Бриселу, где су Србију представљали премијер Вучић и председник Николић, док су с друге стране били Хашим Тачи и Иса Мустафа, а да ли је и то било једна од тема састанка нисмо сазнали до закључења овога броја.

За оне који не знају, „Егмонт група“ се састоји од 152 чланица (ускоро 153 са Косовом, основана је 1995. у Бриселу) и замишљена је као организација која између осталог обезбеђује и специјалну платформу кроз размену података у циљу спречавања прања новца и финансирање тероризма. Од чланица се очекује да размењују податке, а како ће пријем Косова утицати на безбедносну ситуацију у Србији, објашњава извор „Ало!” .

– Приштина би ово пре свега могла да искористи да добије на увид изводе рачуна и финансијске токове када су у питању Срби са Косова и Метохије, као и да добије изговор да их кроз лажне оптужбе да су страни агенти или терористи „легално хапси“. Не заборавите само колико је приштинских политичара током последњих месеци причало о томе да на стотине агената Србије ради на северу КиМ, а управо би кроз ову организацију могли да „пресеку токове новца” и све те људе, које држава Србија плаћа за посао лекара, професора, радника… оптужи да су терористи и ухапси их. Јавност можда не схвата колико је ово опасно, али заиста јесте, јер се зна да је циљ Приштине да уништи Србе на северу КиМ, па то раде кроз слање РОСУ и друге акције, а сада су смислили далеко опаснији план – наводи извор „Ало!”.