Прочитај ми чланак

Сезонски послови: Има ,,шљаке“ а и добре зараде

0

(Новости)

Омладинске задруге нуде сезонске послове за студенте и незапослене. Траже промотерке, конобаре… Дневнице од 1.600 до 2.000 динара

eko-zadruga
Студенти и незапослени грађани, овог пролећа, имају прилику да на пословима које нуде омладинске задруге зараде и до 27.000 динара месечно. Као и претходних година, највише шанси да пронађу ангажман, и уз студије зараде понеки динар, имају девојке, јер се у престоници највише траже промотерке брендова и фирми.

Послодавци младићима највише нуде физичке послове, док се у многобројним огласима траже и пословни секретари, анкетари и радници у кол-центру.

– Имали смо мало затишје после празника, али од почетка месеца посао поново „цвета“ – подсећа Снежана Ђурић из Омладинске задруге „Трагач“. – Тренутно су актуелни послови за који се добијају дневнице, док се промоције углавном раде у периоду од четвртка до недеље. За четири сата рада студенти и незапослени добијају 800 динара, док се осам сати рада плаћа у распону од 1.200 до 2.000 динара. Осим у престоници, послодавци нуде послове у фабричкој производњи у Крагујевцу, Нишу, Зајечару, Новом Саду и Суботици.

Са првим пролећним данима захуктава се и потражња за раднике у ресторанима и кафићима, а највише се траже младићи и девојке који ће у овим објектима обављати помоћне послове.

– До хонорара ће лако доћи конобари, шанкери и бармени, а са топлијим данима и отварањем башти, посла ће бити још више – подсећа Бреда Милић из задруге „Булевар“. 

– У Добановцима и Вилиним водама траже се запослени на паковању и лепљењу декларација, док су сезонски послови које тек очекујемо анкетирање и подела рекламног материјала, бројање протока саобраћаја, као и продаја сладоледа и новина на Ади Циганлији. Одличан одзив имали смо у претходном периоду за точиоце горива у Београду и градовима широм Србије, а у наредним недељама тражиће се виљушкаристи са лиценцом.

У „Булевару“ кажу да чланови задруге по сату добијају од 140 до 200 динара, дневница за послове утовара и истовара износи 1.600 динара, а месечна зарада за лепљење декларација и паковање износи око 27.000 динара. 

Београд: Чланарина 300 динара

Право да се учлане у омладинску задругу имају студенти и незапослени грађани старости до 30 година. Чланарина се у већини београдских омладинских задруга плаћа 300 динара, а чланство важи до краја текуће године. Студенти на увид морају донети личну карту и фотокопију прве стране индекса са последњим овереним семестром, док незапослени при учлањењу са собом морају имати личну карту и фотокопију прве стране радне књижице и стручне спреме.