Прочитај ми чланак

СЕЉАЦИ: Парадајз само 15, а кромпир 4 дин. – Српски домаћин на Кванташкој пијаци

0

„Неограничена бахатост режима огледа се у сваком парадајзу и кромпиру, малини и шљиви, у сваком литру млека које су пољопривредници принуђени да просипају и поклањају, ево већ читаву деценију, јер на домаћем тржишту нема места за домаће производе. Тако је сада, али неће тако бити још дуго“, поручио је српски домаћин, потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић, у суботу 10. јула, у разговору са малим пољопривредним произвођачима на Кванташкој пијаци у Београду.

„Мука и тежак рад који људи улажу узгајајући и производећи домаћу здраву храну, не смеју више да завршавају бачени у канале и просути по плочницима, већ на пијачним тезгама и у продавницама широм наше земље. Домаћим производима које наш сељак произведе, Србија треба да се поноси а не да овај режим пружа милостињу, па тако за кромпир да нуди 4 динара, а за парадајз 15 динара. Пољопривредници не смеју и неће више да буду сиромашни“, нагласио је Булатовић.

„Повећање субвенција на 12.000 динара по хектару, гарантоване откупне цене пољопривредних производа, гориво без акциза и хитно заустављање даље продаје наше плодне земље странцима, почетне су тачке нашег плана за пољопривреду, који ћемо сви заједно почети да спроводимо у дело ускоро, када дође до смене власти. Пољопривреда ће поново бити понос и мотор напретка ове земље“, закључио је Булатовић.