Прочитај ми чланак

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Руске железнице модернизују железничку пругу Београд – Бар

0

ruske zeleznice6.jpg9.jpg8.jpg7Руска државна железничка компанија, „ РЖД Интернешнл”, је након успешне модернизације дела паневропског  Коридора Х, који пролази кроз Србију (види више о томе ОВДЕ), кренула да и даље поможе српским партнерима са циљем да се модернизују српске железнице.

У том правцу десетог децембра одржано је свечано потписивање Анекса бр. 4.1 уз Уговор између „РЖД Интернешнл“ д.о.о. и „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. за реконструкцију прве деонице железничке пруге Београд – Бар (Црна Гора). Церемонија је одржана у централи „Железнице Србије“ а.д.

Потписани документ предвиђа реконструкцију деонице Ресник – Ваљево укупне дужине 77км. У складу са договорима, које су стране постигле, биће остварен капитални ремонт доњег и горњег строја колосека, укључујући и ремонт свих инфраструктурних објеката дуж железничке пруге, ремонт мостовских конструкција и натпутњака, као и радове на отклањању воде из трупа пруге на деоницама, које су се користиле уз кршење.

Реализација пројекта ће омогућити да се железничке пруге ускладе са савременим захтевима за безбедност, да се значајно повећа максимална брзина и пропусна моћ деонице.

Анекс су потписали генерални директор „РЖД Интернешнл“ д.о.о. Сергеј Павлов и генерални директор „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. Горан Максић. Уговорна вредност пројекта износиће око 80 милиона долара.

Извор: СРБИН.ИНФО, www.rzdint .ru