Прочитај ми чланак

Руси најзад долазе: Фолксбанк постала Сбербанк Србија

0

Фолксбанк данас је постала Сбербанк Србија, саопштено је данас у Београду, а оснивач Сбербанке и њен већински власник је Банка Русије.

Долазак Сбербанке у Србију означава и нови почетак у нашем пословању. Након аквизиције од стране Сбербанке у фебруару ове године, почели смо са значајном трансформацијом како бисмо наставили професионално пословање оријентисано ка клијенту са циљем да постанемо лидери у банкарском сектору Србије, модерни, фокусирани и поуздани.

Сбербанка је једна од најпрофитабилнијих финансијских институција у свету и водећа банка у Русији са традицијом од преко 170 година пословања. Банка има преко 70 милиона клијената, наводи се у саопштењу.

Сбербанк Србија је чланица Сбербанк Европа АГ која управља мрежом оф девет универзалних банака у девет држава централне и источне Европе: Словачкој, Републици Чешкој, Мађарској, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији и Украјини.

Група укупно има скоро 300 филијала и запошљава преко 4.000 радника.

У Русији, Сбербанка има удео од 28,2 одсто у активи банкарског сектора и запошљава више од 245.000 људи, што је чини највећом банком у земљи.

Банка Русије је оснивач Сбербанке и њен већински власник, и има 50 одсто плус једну акцију са правом гласа. Преко 245.000 приватних лица и институција је власник преосталог дела акција, наводи се у саопштењу.

 

(Фонет)