Прочитај ми чланак

Нови ударац за таксисте, УБЕР долази у Србију?

0

Београд -- Позната светска компанија "Убер" долази у Србију?!

Како Б92 сазнаје, велики број таксиста широм Србије у четвратак је добио понуду да путнике превозе преко ове апликације.

Foto: Depositphotos

Један број таксиста добио је СМС поруку у којој их представници фирме из Бирмингема зову да се „повежу и зараде“. У поруци је наведен британски број телефона, као и сајт повези.ме регистрован у Црној Гори.

„Имамо информацију да је УБЕР пустио апликацију за возаче и кориснике у Србији. Струковно удружење таксита – СИТАБ, тражило је од Министарства саобраћаја састанак Радне групе. Закон се не спроводи од стране инспекције и комуналне полиције према лицима и привредним субјектима која у форми удружења користе Закон о превозу путника у друмском саобраћају. Овде је сада реч о фирмама које противно Закону о превозу путника, без испуњавања законом прописаниих услова за возаче и правне субјекте обављају и организују такси превоз“, за Б92 каже Владо Булатовић, председник СИТАБ-а.

Булатовић наводи да у Србији, попут УБЕР-а већ послује ЦарГо.

Позив да вози преко УБЕР апликације добио је таксиста из Зрењанина Владимир Караџин.

„Преко СМС еxпрес сервиса добио сам ову поруку. Помислио сам да је нека провокација, јер се наводи да је фирма у Енглеској, а сајт је регистрован у Црној Гори. Проверио сам, тај сајт заиста постоји“, за Б92 наводи Караџин, председник СИТАЗ-а, Струковног удружења такси превозника из Зрењанина.

Подсећамо, пре два месеца Београд је десетак дана био паралисан због протеста београдских таксиста. Да ли ће долазак УБЕР-а бити повод да се они врате на улицу?