Прочитај ми чланак

Милион евра фабрици потпредседника Привредне коморе

0

"Jaffa fabrika" добила је 995.000 евра субвенција за аутоматизацију производње софт бисквита у Црвенки, пише у уговору који је компанија потписала са Министарством привреде.

Предузеће је у обавези да у току 2022. инвестира најмање 4,98 милиона евра, а да најмање четвртина улагања буде финансирана из сопствених средстава која не садрже било какву државну помоћ.

FOTO: PKS

„Јaffa“ је у власништву кипарске компаније „Каппа Стар Лимитед“. Бави се производњом двопека, кекса, трајног пецива и колача, а 2020. године су имали приходе 49 милиона евра и око 910 радника.

Фабрика поседује производне погоне у Црвенки и Кикинди. Главно тржиште име је у Србији, али извози и у Босну и Херцеговину, Словенију и Хрватску, пише у уговору.

У евиденцији АПР-а, као стварни власник Јаffе је уписан Небојша Шарановић, који је у марту 2021. године изабран за потпредседника Привредне коморе Србије (ПКС), преноси Нова економија.

У саопштењу ПКС се наводи да је он власник холдинг компаније „Каппа Стар Лимитед“ у чијем саставу су неки од највећих домаћих и регионалних бреднова и компанија. То су „Јаffа“, „Банини“, „Краш Загреб“ (30 одсто), „Умка“, „Папир сервис“, „Еко стар пак“, „Авала Ада“ (25 одсто), „Фабрика хартије Београд“ (25 одсто), „Геомашина“ и компанија „Ред“ за управљање некретнинама у саставу групе, пише у саопштењу.