Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕНО: Српски бизнисмен Небојша Шарановић купио акције Краша

0

Српски бизнисмен Небојша Шарановић, власник кипарске групације Каппа Стар Лимитед, купио је пет одсто акција компаније Краш.

То је потврђено из централе компаније Краш у Хрватској у саопштењу које су послали медијима.

Foto: Printskrin / You Tube

У складу са чланом 482 Закона о тржишту капитала обавештавамо јавност да смо дана 18.9.2019. обавештени од деоничара Каппа Стар Лимитед, друштво с ограниченом одговорношћу, из Никозије – Кипар од достизању и преласку прага од пет одсто гласачких права у Краш д.о.о. Загреб, наводи се у саопштењу.

Он ово још није званично потврдио, а из његове службе за односе са медијима су у његовом име за Б92 поручили да он „нема коментар“.

Како су нам рекли, Шарановић засада нема намеру да одговара на питања у вези с Крашом, нити да даје било какве изјаве, те тако нисмо успели да добијемо одговоре на питања да ли је истина да је купио акције Краша, а ако јесте о коликом уделу је реч, зашто се одлучио на ову куповину и какву су његови планови у вези с будућношћу те компаније.

Продаја Краша једна је од најактуелнијих тема ових дана у региону.

Хрватски медији тврдили су данима да се управо овај бизнисмен крио иза рачуна банке преко које су акције купљене.

Краш је био једна од најмоћнијих компанија у бившој СФРЈ, а њихови слаткиши били су омиљени у свим њеним републикама. Тако су направили бренд који је био симбол квалитета у прехрамбеној индустрији.

Њихови чувени производи су кики бомбоне, чоколадице животињско царство, бајадере, чоколада дорина..

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!