Прочитај ми чланак

Коме смета јака српска компанија „Нектар“?

0

nektar

Компанија „Нектар“ изненађена је писањем појединих медија у протекла два дана, где злоупотребљеним тумачењем графичког дизајна „Нектар томатело“ производа наводе да је компанија одвојила Војводину и Косово од Србије.

Да су ови наводи неистинити, тенденциозни и злонамерни са циљем да направе штету компанији указују следеће чињенице.

Компанија „Нектар“ прерађује 110.000 тона годишње домаће сировине воћа и поврћа на територији читаве Србије, од севера до југа, што је и приказано на графичком дизајну производа. Једини циљ дизајна паковања је да се покаже снага и порекло домаћег парадајза, који „Нектар“ узгаја на површини од 300 хектара и прерађује у финални производ.

– „Нектарова“ фабрика за прераду парадајза је једина фабрика овог типа на Балкану што за потрошаче значи да куповином „Нектар томатело“ производа купују производ од правог домаћег парадајза – истичу у тој компанији. – На овај начин „Нектар“ је желео да потрошачу прикаже да су сировине које користи искључиво са домаћих плантажа, што је замена за увоз, а не увозни концентрати из Италије и Кине, као код неких других.

Да тако заокружен циклус прераде „Нектарових“ производа даје најбољи квалиет показале су бројне награде потрошача као и награда у Бриселу за супериоран укус и квалитет.

„Нектар“ је препознатљив спрски бренд али и регионални лидер са производним капацитетима широм Србије, у Бачкој Паланци, Владичином Хану, Бујановцу. Такође и регионални лидер који је куповином словеначког „Фруктала“ проглашен за највећу инвестицију једне српске компаније у Словенији.

„Нектар“ група запошљава 1.200 радника и поред производње и прераде воћа и поврћа, бројним кооперантским односима са пољоприведницима, помаже развој воћарства у Србији.

(Вечерње новости)