Прочитај ми чланак

КОЛИКО ИДЕ ЗА СИРОМАШНЕ И БОЛЕСНЕ Обезбеђено 250.000.000 евра за изградњу стадиона

0

Београд -- Инвестициони план "Србија 2025" хоћемо да завршимо у наредних пет година изјавио је министар финансија Синиша Мали.

Министар додаје да жели да то буде историјско дело које ће остати иза свих нас и да је то визија и идеја председника Александра Вучића.

Фото: wikimedia.org – Влада Републике Србије

Мали поводом инвестиционог плана развоја од 10 милијарди евра, који ће бити представљен за викенд, казе да садашњи буџет то може да испрати, јер имамо позитивну стопу раста, суфицит у буџету, никад мању незапосленост, јавни дуг под контролом….

„Планом „Србија 2025″ желимо да после 2025. не постоји грађанин који нема прикључак за воду, канализацију, да је Србија умрежена аутопутевима, сви локални путеви сређени…“, каже Мали у интервјуу за Курир.

Он најављује да ће председник Вучић представити план развоја и у просвети, здравству, туризму, застити животне средине, градњи фабрика за пречишћавање отпадних вода, станова за младе брачне парове, изградњи нове линије метроа у Београду… Новац за то, како је рекао, обезбеђује се и из буџета и из разних кредитних линија.

Мали истиче и да план „Србија 2025“ нема везе са почетком изборне кампање и да је он само логичан наставак реформи које су започете 2014 године.

„Буџет за 2020. годину је прекретница економске политике, владе зато што са повећањем плата и пензија и са никада висе новца који инвестирамо у развој инфраструктуре зелимо да убрзамо раст насе економије. И Светска банка казе да стопа раста од седам одсто није недостижна. То желимо да достигнемо заједно с пројектом „Србија 2025. Најважнији циљ је да у најкраћем периоду подигнемо стандард грађана Србије“, рекао је Мали.

Он наводи и да је у буџету за 2020 годину опредељено 250 милиона евра за изградњу националног стадиона. „Очекујем да наредних дана буде изабран пројектант посто је тендер при крају, а пристигле су четири понуде“, каже Мали и истиче да ће пројекат да подигне цео тај део Београда. Најављује да ће у првој фази бити изграђено и шест стадиона у другим градовима Србије.