Прочитај ми чланак

ГЛОБАЛНЕ ПРОМЕНА: У Србију селе фабрике из Кине

0

fabrika-1386541314-409529

Поједине немачке компаније планирају пресељење производње, најавио Мартин Кнап, директор делегације немачке привреде у Србији.

Срби боља радна снага од Кинеза
Немачке компаније које послују у Србији су задовољне и готово све планирају нова улагања, а поједине би могле да преселе своју производњу из Кине у Србију, најавио је Мартин Кнап, директор делегације немачке привреде у Србији.

 

Неискоришћени споразуми

– Србија и Русија имају потписаних 19 споразума на нивоу регионалних привредних комора, али се то не користи довољно делом јер из региона нема више иницијативе – подсетио је Владимир Гришин, представник Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације.

Кина далеко
– Радимо све што можемо и мислим да ће ускоро доћи до промена. Већ су нам се јавиле неке компаније које имају погоне у Кини, где је јефтина радна снага, али из које транспорт робе траје дуго и зато је Србија занимљива јер се налази близу срца Европе – рекао је Кнап на семинару у Врднику на Фрушкој гори и истакао да је учешће немачког капитала знатно мање него у неким другим земљама.

Сања Иванић, директорка Француско-српске привредне коморе, најавила је да ће у 2014. бити одржан низ конференција у шест великих градова Француске на којима ће бити представљени инвестициони потенцијали Србије, док је Наталија Попеску, директорка Српско-азербејџанске привредне коморе, рекла да је та земља, чија је економија у великом успону, заинтересована за пољопривреду, прехрамбену индустрију, здравствени туризам и угоститељство.

(Курир)