Прочитај ми чланак

ЕПС НЕУМОЉИВ Нема више опроста дугова за струју

0

eko-struja_620x0

Посланици су јуче, постављајући питања Влади, изразили незадовољство што поједини важни објекти нису завршени и што ЕПС искључује струју сиромашнима.

Посланик СПО Мирко Чикириз затражио је од директора ЕПС-а Александра Обрадовића да одговори зашто ЕПС „грађанима пумпа рачуне за струју и обрачунава дуг који је старији од годину дана“.

– Сваки дуг треба да се плати, али начин на који је ЕПС кренуо у напалату је неправичан. Најсиромашнијима се прети искључењем струје за разлику од највећих дужника у привреди – рекао је Чикириз. Он је оценио да би грађани, када им се не би обрачунавао дуг за струју старији од годину дана, могли да склопе споразум са ЕПС-ом и исплате дуговања.

У ЕПС-у кажу да је због дугова од 1. јула прошле године, када је почело с радом ЕПС Снабдевање, могуће искључење, док ће старије дугове ЕПС наплаћивати или судски или помоћу извршитеља.

– Свим купцима који дугују више од 10.000 динара слали смо упозорење пред обуставу испоруке струје уз рок од 15 дана за измирење обавеза. Више пута смо омогућавали и репрограм под повољним условима – одговорили су из ЕПС-а на питање „Блица“ да ли ће се брисати дуг старији од годину дана.

Посланик НДС Јанко Веселиновић је питао министарку саобраћаја Зорану Михајловић шта се дешава с мостом код Бешке. Мост је обновљен, пуштен у рад, али је веома брзо једна трака затворена због неквалитетних радова, указао је посланик НДС и питао због чега су обустављени радови на изградњи Жежељевог моста у Новом Саду.

Када је реч о пуцању асфалта на мосту код Бешке, Министарство грађевинарства тражило је извештај Института за испитивање материјала о квалитету асфалта, како би се утврдило где је дошло до пропуста. Због пробијања рокова и лоше изведених радова „Путеви Србије“ тужили су у Бечу аустријску „Алпину“, главног извођача, за више од 27,5 милиона евра.

Изградња Жежељевог моста почела је 2011. али су радови више пута прекидани због несугласица око трошкова између инвеститора „Железница Србије“ и извођача шпанско-италијанског конзорцијума „Азви“.

(Блиц)