Прочитај ми чланак

Данило Тврдишић: Укидање царина или: Економска велеиздаја Србије!

0

Да ли знате да је убијање домаће производње услов за улазак у ЕУ!?

„Грађани Србије ће од 1. јануара 2013. моћи да купују производе из ЕУ по нижим ценама, због смањења царина на увоз те робе, наводи министарство трговине, а преноси бета“.

У овој наизглед обичној вести у мору лоших које нам се дешавају протеклих дана, показује се сав јад и беда колонијалне политике коју једна окупациона управа спроводи у Србији. Шта ова вест заправо говори?

Говори да је режим Ивице Дачића јасно и недвосмислено решио да заврши започети посао Бориса Тадића и зада последњи ударац домаћој производњи и тиме у потпуности онемогући будући опоравка српске економије.

Наиме, скинути царине на индустријске производе из Европске Уније (у тренутку када српски произвођачи имају пооштрен систем квота и контигената за изоз у ЕУ и када стране фирме имају свесрдну подршку државе и привилегован положај у односу на домаће) је потез раван економској велеиздаји.

Укидањем царина, (чему прибегава ова власт као и давање других олакшица које је претходна власт већ обезбедила), страним компанијама је дат додатни привилеговани статус у односу на домаће произвођаче. Србија тиме постаје пример за Гинисову књигу рекорда, као држава која субвенционише и свесрдно помаже богате западне економије на уштрб осиромашене домаће производње. Србија постаје држава у којој је „колонијална политика“ ликвидирања домаће производње званична економска доктрина.

Поставља се питање да ли грађани Србије знају да је убијање домаће производње услов за улазак у ЕУ? Шта још треба да урадимо и колико да се национално, економски и људкси понизимо да бисмо ушли у проклету унију? Који национални интерес је још преостао да се уруши зарад овог безумног циља? И да ли је потребан коментар на скорашњу изјаву Александра Вучића у Скупштини да ће „Србија гладовати ако не уђе у ЕУ!?“