Прочитај ми чланак

Белорусија жели Железару Смедерево

0

zelezara-smederevo

(Б92)

Белорусија је заинтересована за стратешко партнерство за Железару Смедерево, речено је у Миниску.

Белорусија је исказала интересовање за Железару Смедерево, речено је Тањугу после састанка министра Бачевића са министром трговине Белорусије, Валентином Цхекановим.

Министар Бачевић, који предводи српску парламентарну и привредну делегацију у дводневној посети Белорусији, разговарао је са министром природних ресурса и заштите животне средине те земље, Цалко Владимором Григоријевичем, о заједничким геолошким истраживањима.

Министар Бачевић је предложио потписивање споразума о сарадњи између геолошких завода две земље, с обзиром да Белорусија има велико искуство у тој области и добро истражене резерве металичних и неметаличних минералних сировина, а Србија има велики потенцијал у тој области, објаснили су у српском министарству.

Предложено је и да се редефинише споразум о сарадњи ресорних министарстава две земље у области геологије, који је потписан још 2007. године, а који није заживео.

Министар Бачевић ће током дана разговарати и са првим потпредседником Владе Белорусије и министром индустрије те земље о јачању економске и привредне сарадње Србије и Белорусије.