Прочитај ми чланак

АУСТРИЈСКИ политичар Штрахе власник фабрике за производњу маски у Србији!

0

Посао за маскама је један од ретких који су процветали у доба короне. Многе компаније у Србији и саме су прилагодиле своје производне погодне како би могле да одговоре тржишту, али и како би на неки начин задржале оптимални ниво рада.

Да је такав вид бизниса исплатив у Србији, схватио је бивши аустријски канцелар а сада и предузетник Хајнц Кристијан Штрахе.

Овај педесетједногодишњак, како преносе и аустријски медији, умешан је у посао с маскама у једној компанији у Оџацима у Србији.

Простим увидом у АПР, види се да је то истина. У нашем привредном регстру Штрахе је наведен као један од власника.

Извод из регистра предузећа даље сведочи да компанија производи неткани материјал за маске за лице.

Штрахе иначе учествује у Аустрији против мера владе за сузбијање коронавируса. Тамо јавно показује да не размишља превише о правилима заштите уста и носа и дистанци, јер не носи маску.

Утолико је запањујуће да је приватник и бизнисмен Штрахе веома посвећен том послу. Штрахе наводно има удео и у произвођачу маски са седиштем у Бечу.

Шта је Аурум Текстил?

Компанија Аурум Текстиле један је од највећих произвођача нетканог текстила у овом делу Европе, а у Оџацима послује од прошлог лета.

Како је раније саопштено из ове компаније, „на основу дугогодишњем производног искуства оснивача из Аустрије, ова компаније је основана са циљем да тржишту понуди високо квалитетн неткани текстил од полипропилена велике филтрационе моћи који има широку примену.

Цела производња намењена је за страно тржиште.