Прочитај ми чланак

Амбасада САД захвална што је коначно откривено ко је украо јакну

0

Амбасада Сједињених Америчких Држава изразила је данас захвалност што је српско правосуђе, након процеса који је трајао скоро четири године, коначно успело да открије ко је украо кожну јакну из зграде амбасаде 21. фебруара 2008. године.

Портпарол амбасаде Стивен Остин изјавио је за Њуз да је, иако је прошло знатно више времена него што су у очекивали, правда коначно задовољена.

– Од самог почетка смо сумњали да је Милан Живановић украо јакну, али смо се прибојавали да суд неће имати довољно доказа да га осуди за то кривично дело – изјавио је Остин и додао да је срећан што су се коначно потврдиле сумње да је иста особа која је украла јакну, узела и рукавице и пуњач за телефон.

– Ово је велики тријумф српског правосуђа, који ће учврстити добре односе између Србије и САД – сматра портпарол амбасаде – Истовремено ово ће бити и велика опомена свима којима убудуће буде пало на памет да украду јакну из америчке амбасаде.

Денис Смит, помоћник атешеа за културу и власник пуњача за Нокиу 8210 који је такође нестао из амбасаде, каже да је био убеђен да му је пуњач негде у кући и да зато нестанак није одмах пријавио полицији.

– Драго ми је да је пуњач пронађен. Коначно ћу моћи да напуним телефон – изјавио је он и додао да се нада да ће му полиција пронаћи и хемијску оловку са натписом “Бостон Целтицс” која је такође нестала исте вечери.

 

( Њуз Нет )