ВУЧИЋЕВ АУТОШОВИНИЗАМ: Срби изврше 1.000 пута више напада, него мигранти на њих!

0

Председник СНС поново је одлучио да умири јавност када је у питању мигрантско насиље уз уобичајене изјаве које је имао још од 2016. године да нећемо постати паркинг за мигранте, а уједно Вучић тврди да Срби врше више напада него мигранти. У својој бизарној теорији он је поново бацио кривицу на Србе.

– Ко помисли да би Србија требало да постане нека врста паркинга за мигранте, то се неће догодити. Нећемо дозволити у том случају улазак на нашу територију – реако је Вучић у понављању истих изјава које даје од 2016. године.

Како је навео, након што је Турска отворила своје границе и пустила мигранте са Блиског истока да пређу у ЕУ, Србија предузима мере, добијају све важне информације и да ће доносити одлуке у складу са ситуацијом.

– Ако буде потребе да заштитимо и сачувамо границе, то ћемо урадити на ефикасан начин. Овог пута нећу да чекам одговоре од ЕУ, већ ћемо се понашати апсолутно и искључиво у интересу наше безбедности и сигурности – рекао је Вучић.

Рекао је и да не може ни да коментарише „фашистичке теорије“ да је неко договорио да се мигранти населе у одређеним деловима Србије, наводећи да то није дух Србије и да такав дух није постојао у Србији никада, ни тридесетих година 20. века – рекао је Вучић вређајући неистомишљенике.

Како је казао, око 130.000 мигранта упућено је ка грчкој граници из Турске, а да је значајно мањи број прешао границу.

– Ми ћемо гледати и како реагује ЕУ. Увек смо показивали солидарност према свима који су избегли из ратних подручја и не желимо ни према коме да се односимо као према нељудима, али ћемо умати да сачувамо и безбедност и сигурност грађана Србије – рекао је Вучић.

Он је рекао и да ће Србија неће дозволити да буде паркинг за мигранте, али поново није коментарисао наводе Аустријског министра да је Србија потписала споразум да ће прихватити одбијене имигранте из ЕУ, интересантно је да и нико од новинара није упутио такво питање председнику.

– Ако буде потребе, ако неко буде помислио да Србија треба да постане паркинг за мигранте, показаћемо да се то неће догодити и на резолутан, јасан, недвосмислен начин наши државни органи неће дозволити улаз на територију Србије оним лицима за које сматрамо да би могла да угрозе сигурност и безбедност Србије – рекао је Вучић.

Правда мигранте

Он је навео и да увек могу да се догоде тешке ситуације, али да насиља углавном има међу мигрантима, док су напади на домицијално становништво ретки, те да је више напада на имовину.

Он је, међутим, додао да има око 1.000 пута више таквих напада од стране Срба него мигранта, и да зато неће да прихвати „фашистичке теорије“ које круже међу одређеним политичарима и другим грађанима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!