Прочитај ми чланак

Вучић је стварно Муслију! Председник Србије се данас одрекао Срба јужно од Ибра!

0

То је то, Шиптари су почели да одузимају вино из винарије породице Петровић. Локални Срби нису могли да одбране свог комшију од насртаја Куртијеве полиције у Великој Хочи.

Званични Београд на челу са Александром Вучићем, за кога се сумња да је уствари потомак албанског новинара Фахрија Муслија, одрекао се Срба јужно од Ибра.

Зато скоро и нема вести о томе да шиптарска полиција је упала у највеће српско насеље у Метохији и буквално, као некад Турци, од породице Петровић отела сво вино које су произвели ове године.

Само јадне и безубе изјаве Канцеларије о Космету.

Шиптарски полицајци, да би додатно понизили Србе, вино су сипали у једну цистерну из 33 буради, колико је било, са преко 20 сорти вина, мешаћу их и уништавајући производ породице Петровић, тако да и ако се вино буде вратило српској породици биће неупотребљиво.

Шта је био проблем да се у позадини ескалације у Великој Хочи започне рација на албанска села у Прешеву, Медвеђу или Бујановцу која производе дрогу?

Уколико би српске власти јасно спроводиле закон у албанским селима, у централном делу Србије, жестина терора на Косову и Метохији би моментално спласнула.

Али не, Вучић брине само како да се умили западним политичарима и Србију уведе у ЕУ и НАТО. Није га брига за Србе са југа Космета. Вучић није марио за њих када су Срби били принуђени да узимају „косовска” документа и пререгиструју аутомобиле. 

„Не продајем дрогу него вино“

Симболично се завезујући за бандеру, власник винарије Петровић казао – „не продајем дрогу него вино. Четрдесет година моји родитељи праве вино“.

Уједно је рекао да је јуче ишао у Приштину да се, како каже, договори да му не би вино било одузето, али прецизира да у томе није успео.

ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ

Дописник Радија Гораждевац тврди да се син власника винарије попео на кров у знак протеста.

„Он је претио да ће да скочи уколико цистерна крене ка винарији, а народ је кренуо да баца камење, канте испред камиона како би спречили да он прође“, додаје Радић.

Каже и да су потом уследили преговори између службеника и породице Петровић.

„Срђан (власник винарије) је молио да му пишу казну, да плати колико треба, само да му не одузимају вино. Међутим цариници нису пристали на то“, додаје Радић.

ВЕЛИКА ХОЋА

Велика Хоча (архаично Голема ‘Оча, алб. Hoçë e Madhe) је насељено место у Србији, у општини Ораховац. Административно припада Косову и Метохији, односно Призренском управном округу. Према попису из 2011. године било је  1.295  становника, од тога 1241 Србин.

Атар насеља се налази на територији катастарске општине Велика Хоча површине 1.352 ha. Од Призрена и Ђаковице је удаљена око 25 km, а од самог општинског средишта 4 km.

Крај је традиционално богат виногорјем, захваљујући великом броју сунчаних дана и надморској висини од 400 метара, као и благој клими, заштићен са источне и северне стране планинама, тиме и од хладних ветрова. Због тога је хочанско виногорје једно од најблагороднијих у Србији, а и чувено је ван њених граница.

ИЗВОР за видео и фото материјал је Телеграм канал Бунт је стање духа.