Прочитај ми чланак

Власт „дрибла“ Кризни штаб? Кон не зна зашто је одложена седница

0

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је у понедељак да не зна зашто је одложена седница Кризног штаба и да се епидемиолошка ситуација погоршава.

„Одложен је кризни штаб, то је истина. Зашто је одложен, ја тренутно немам одговор“, рекао је Кон за Радио телевизију Србије.

FOTO: Printscreen/YouTube

„Имамо тај број који је прешао 4.000, што је за 500 више него прошлог понедељка и што указује да ово и даље највероватније расте. Пратићемо наредних дана, али свакако није стало“, казао је он.

Наглашава да је медицински део Кризног штаба давно заузео своје позиције и став да на најмање седам дана треба увести мере какве су важиле за викенд.

„То је оно што смо тражили. Јасно је да се то не може баш једноставно добити и да су ставови из политичко-привредног дела другачији“, истиче Кон.

Каже да две ствари треба спровести паралелно – спречавање свих контаката који нису нужни за живот и што бржа вакцинација.

„О мерама причамо још од новембра, да не причам са чиме се све закаснило. Међутим, имате сасвим другачије углове гледања. Изгледа да је једини излаз који сви виде да престане медицински део Кризног штаба да функционише. То је потпуно бесмислено“, наглашава Кон.

Истиче да се поставља питање зашто седе тамо ако их нико не слуша, али да медицински део штаба остаје „јер смо потребни“.

“ Друга је ствар да ли нас слушају или не слушају. И даље смо ту. Имате колеге које су данима у црвеној зони“, каже Кон.