Прочитај ми чланак

Велики број полицајаца који је обезбеђивао дерби заражен короном!

0

Како Директно.рс сазнаје, велики број полицајаца који је чувао ред и мир на последњем вечитом фудбалском дербију између Партизана и Црвене звезде, одржаном 10. јуна, на којем је присуствовало око 20.000 људи, оболео је од коронавируса. То је за наш портал изјавио припадник полицијске бригаде са Бановог Брда.

Србија је једина држава у Европи где се фудбалске утакмице играју пред навијачима, чему су се услед епидемије корона чудили светски медији и целокупна јавност.

FOTO: Printscreen

Тако је, пред 20.000 људи одигран дерби, а одмах после тога непосредни актери утакмице сносили су и последице.

Како сазнајемо, велики број полицајаца је позитиван на тестове на корону, што нам је потврдио члан полицијске бригаде са Бановог Брда.

– Просто невероватно да држава дозволи да се одигра меч пред скоро пуним трибинама. О нама нико не води рачуна, а очигледно ни о људима који су стајали једни другима на главу и дисали за врат – рекао је за Директно.рс полицајац из полицијске бригаде са Бановог брда.

Очигледно је да је у Србији кренуо други талас корона вируса, бројке су опомињуће и забрињавајуће јер број позитивних свакодневно расте.

Подсетимо, у време увођења ванредног стања, 15. марта, било је 48 заражених, док је јуче након пресека број новозаражених износио 94, што све скупа поставља питање – како је могуће да су уведене мере када је било дупло мање заражених, а сада осим што немао никакве мере, имамо 20.000 људи на стадиону?