Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА ВЕСТ: Дејан Петар Златановић пуштен из притвора!

0

После 50 дана проведених у противправном притвору, Дејан Петар Златановић је управо пуштен из Централног затвора у Београду.

Данас је испред притвора где се налазио Златановић одржана конференција за медије и протестно окупљање, уз присуство многих политичара и народних посланика, на којем је затражено хитно ослобађање уредника медијске куће Србин инфо.

У послеподневним часовима су из противзаконитог притвора у коме су од 15. фебруара, пуштени Дејан Златановић, као и Дамњан Кнежевић.

Обојица се терете да су једном реченицом у својим говорима на Сретењском протесту  (различите реченице) позивали на насилну промену уставног уређења и свргавање председника Србије Александра Вучића. 

Златановић је бранећи Устав Србије и Косово и Метохију у саставу Србије, говор завршио историјским цитатом, који је ранијих година причао на бројним протестима и чак носио као поруку на мајици током снимања емисија, који гласи: „Ко потпише, њега убише“.

Тужилаштво као доказ наводи и да је пред протест, 12. фебруара у емисији на јутјуб каналу „Србин.инфо“ Дамјан Кнежевић рекао: „И да кренемо у рушење како свих ових споразума, тако и режима Александра Вучића…“.

На питање водитеља Дејана Златановића да ли се режим Александра Вучића може променити мирним путем, Дамњан је одговорио: „лично мислим да Александар Вучић неће пасти мирним путем“, наводи Тужилаштво као доказ.

Експресно им је заказано и суђење које почиње 20. априла.