Ухапшена новинарска екипа КТВ Зрењанин

0

Власница телевизије КТВ из Зрењанина Даница Радић обавестила је Удружење новинара Србије (УНС) да је екипа те телевизије ухапшена под „лажном оптужбом“ да се нису дезинфиковали када су улазили у зграду Градске управе у Зрењанину.

Радићева каже да је њен син Данијел Радић, иначе покрајински посланик, са камерманом Робертом Бајтаијем био на новинарском задатку како би узео изјаву од заменика градоначелника Зрењанина Саше Сантовца због недавно расписаног јавног надметања за закуп државног пољопривредног земљишта, иако је јавно окупљање забрањено.

FOTO: N.S.

„Звали су нас пољопривредници и рекли да им је живот приоритет, а не земља, као и да ће приликом јавног надметања бити окупљено више од 200 људи, што је у ванредној ситуацији забрањено“, рекла је УНС-у Радићева.

Радићева каже да је приликом узимања изјаве Сантовцу портпарол градоначелника Александар Кандић звао обезбеђење да екипу телевизије КТВ „избаце“ из Градске управе иако су, истиче, имали заштитну маску и рукавице.

„После два сата десетак полицајаца нам је опколило кућу. Дошли су без судског налога и тражили мог сина. Уцењивали су нас да ће нам, уколико се не појави, претрести кућу“, наводи она и додаје да је њен син прихватио да оде и да изјаву.

Истиче да су јој, без оправданог разлога, одузели и камеру.

„Ово је злоупотреба ванредног стања због истинитог и правовременог информисања. КТВ телевизија је желела да извештавањем помогне пољопривредницима“, каже Радићева.

Иначе, претходно је саопштено да је зрењанинска полиција ухапсила и одредила меру задржавања у трајању до 48 сати двојици Зрењанинаца, јер су одбили да изврше обавезну дезинфекцију због ширење вируса корона приликом уласка у зграду Градске управе у том граду.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!