Прочитај ми чланак

„Уаа, лопове“: Жесток окршај Мировића и Новосађана, покрајински премијер урлао

0

Активисти који покушавају да спрече изградњу новог моста са обилазницом преко Булевара Европе данас су дочекали надлежне испред Градске куће, уочи представљања пројекта три нова новосадска моста.

Реч је о активистима неформалне групе „Дунавац – Шодрош“, који су повицима дочекали градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, министра саобраћаја Горана Весића и председника Покрајинске владе Игора Мировића.

Мировић је, дочекан узвицима „уа!“, активистима поручио исто, што је забележила екипа 021.рс.

Активиста Петар Холик рекао је за 021.рс да су се грађани из „Шодрош Сурвивор Цампа“ окупили да изразе незадовољство због форсирања учешћа фирми које су на „црној листи“ Светске банке у изградњи моста, мислећи тиме на кинеску компанију ЦРБЦ.

„Започели су нелегалне радове на Шодрошу, дошло је до сече стабала 11. јуна, урадила је то фирма која не сме на такав начин да поступа јер је то подручје којим управљају ‘Војводинашуме’. Недавно су срушена два стабла на Каменичкој ади. Направили су себи неке дозволе за ове радове, ни не знамо како ће мост преко Шодроша да изгледа, ради се без надзора Покрајинског завода за заштиту природе – и то на заштићеном подручју са више од 200 строго заштићених и заштићених врста“, наводи Холик.