Прочитај ми чланак

У сред ванредног стања насељавају мигранте код Ковина! Народ у протесту (ВИДЕО)

0

На друштевним мрежама појавио се видео снимак из Делиблата, и како се наводи, грађани су изашли на улице у знак протеста, јер се у овом месту насељавају мигранти.

Наиме, како што се може видети на снимцима објављеним на Твитеру, грађани су узнемирени, јер не знају да ли су мигранти који су пристигли у Делиблат тестирани на коронавируса.

Корисник Твитера који је поделио поменуте видео снимке, објашњава да је народ изашао на улице због одлуке комесаријата за избеглице, који су како пише, без сазнања и сагласности општинске управе и без обавештавања мештана села Делиблата и грађана општине Ковин, донели одлуку о насељавању миграната са блиског истока и Африке.


Једна мешатнка овог села у разговору за Директно.рс рекла је да је Комесаријат за избеглице донео одлуку о насељавању природног резервата Делиблатска пешчара, омладинско насеље „Чардак“, мигрантима са блиског истока, те да се мештани томе оштро противе.


– У шуми близу Делиблата налази се насеље грађено деведесетих година и тамо су биле избеглице. Прво из Босне и Хрватске ,а касније и са Косова. После 2000. су расељени, када је најзад и продисало то место. Сад је то наша оаза. Деца нам тамо иду на спортске кампове. Постоје стазе здравља. Комесаријат за избеглице је без консултација са било ким из наше опстине одлучио да ту доведе мигранте. Село и околина је против. Данас у 12 чаосва је био протест и скупља се петиција онлине. Ми смо за да наш Чардак буде карантин за оболеле од короне, али за избеглице не. Ово није азил, ово је лепота Србије коју морамо чувати – каже наша саговорница и додаје да је протест прекинула полиција.

ШТА КРИЈЕ ПОТПИС МИНИСТРА Мигранти запалили јавност

Грађани Делибата и околних села, као и грађани Ковина, поручили су да неће одустати у својој намери да истрају и нагласили да неће поштовати одлуку о полицијском сату по цену обрачуна са полицијом и војском.

Подсетимо, на територији целе Републике Србије уведено је ванредно стање због ширења епидемије коронавируса.