ТЕСЛА ПРВИ НА ЛИСТИ НАЈПАМЕТНИЈИХ ЉУДИ У ИСТОРИЈИ, израчунат његов IQ!

0

На листи десет личности са највећим коефицијентом интелигенције (ИQ) икада забележеним, прво место деле Вилијам Сидис српски проналазач Никола Тесла.

На листи десет личности са највећим коефицијентом интелигенције (ИQ) икада забележеним, прво место деле Вилијам Сидис који је са девет година постао студент Харварда и српски проналазач захваљујући којем је свет закорачио у доба модернизације, Никола Тесла.

„Тесла чији ИQ износи између 230 и 250, аутор је више од 700 патената без којих не бисмо могли да замислимо данашњу свакодневицу“, пише „Блиц“.

Вилијам Сидис почео је да говори са пет месеци, а са седам година је говорио седам страних језика. Његов ИQ је већи од 250.

Он је као деветогодишњак уписао Харвард, а преминуо је од шлога у 46. години живота, наводи се.

Нормалан коефицијент интелигенције код просечног човека је измеду 90 и 110.

 

На листи су се нашли и Ејнан Коли (19), „чудо од детета“ из Сингапура који је са седам година прошао најтежи светски тест из хемије, италијански уметник и архитекта Леонардо да Винчи, америчка ауторка Мерилин Вос Савант, јужнокорејски професор Ким Унг Јонг, амерички астроном и астрофизичар Крис Хирата, шахиста Гари Каспаров, немачки теоријски физичар Алберт Ајнштан и енглески теоријски физичар Стивен Хокинг.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!