• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Телеком, Yettel и А1 преко ноћи драстично повећали цене својих услуга
Прочитај ми чланак

Телеком, Yettel и А1 преко ноћи драстично повећали цене својих услуга

0

Сва три мобилна оператера у Србији - Мтс, А1 и Јетел - подигли су ових дана или ће ускоро подићи цене својих услуга. Међутим, једино је А1 о повећању претходно обавестио своје кориснике, док корисници Мтс-а нису добили никаква обавештења. Корисници Јетела, пак, обавештени су ситним словима на јануарском рачуну о повећању које ступа на снагу већ од марта на шта, судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, нико није обратио пажњу.

Компанија Телеком Србија без упозорења и најаве подигла је цене пакета кабловске телевизије, интернета, фиксне и мобилне телефоније, а да о томе претходно нису обавестили кориснике, који сад немају чак ни право на жалбу.

Док је А1 већ првог дана марта месеца корисницима путем СМС порука упутио обавештење о предстојећим изменама цена које ће важити од априла, наводећи конкретне цене за све пакете, али и рок за раскид уговора од месец дана, с МТС-ом и Јетелом то није био случај.

Наиме, корисници друштвених мрежа увелико пишу о повећању цена пакета у Јетелу, истичући да на рачуну из јануара стоји да ће бити промена цена од марта. А оно што је највећи проблем – рок за раскид уговора јесте до краја фебруара.

Како је већина корисника промене у цени видела тек 1. марта, удружење за заштиту потрошача „Ефектива“, објавила је на друштвеним мрежама која права имају потрошачи.