Прочитај ми чланак

ТАСОВАЦ играо баскет, дошао кући и преминуо од срца

0

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац преминуо је вечерас, изненада, у 55. години.

Ништа раније током дана није указивало да ће крај бити трагичан. Тасовац је имао уобичајен дан, ни по чему другачији од многих претходних. Са пријатељима је играо баскет, што је често радио.

Осећао се добро, али када се вратио кући, изненада му је позлило, сазнаје Курир. Реаговала је Хитна помоћ, покушана је реанимација, али нажалост, Тасовцу није било спаса. Претпоставља се да га је срце издало.

Вучић: Почивај у миру пријатељу мој

„Изузетно ме је погодила вест о изненадној смрти Ивана Тасовца, сјајног пијанисте и уметника, а пре свега изузетног човека, искреног пријатеља и саборца. Иван је посветио живот највећим људским вредностима – уметности и љубави према отаџбини, коју је на свој софистицирани и јединствени начин исказивао музиком, непресушном енергијом и креативношћу по којој ће остати упамћен у највишим уметничким и интелектуалним круговима. Неумољиви борац за префињеност против профаности, за смисао у површности, Иван је оставио најдубљи траг на уметничкој сцени, али и у срцима свих нас који смо имали част да га познајемо. Почивај у миру, пријатељу мој, а ми ћемо наставити борбу за још бољу и јачу Србију, за коју си и ти живео“, поручио је на Инстаграму председник Вучић.