Прочитај ми чланак

СТАНИЋ: Људска права ратних ветерана и бораца, спадају у домен научне фантастике

0

Ненад Станић је био учесник грађанског рата у БиХ, јер је 1992.године био на одслужењу војног рока, а на Косово и Метохију, односно на Кошаре, отишао је добровољно.

Повод за емисију био је захтев, који је Станић у име девет борачких организација, поднео Министарству одбране Републике Србије – да се као Дан ветерана обележава Видовдан, као државни празник, а не 4.децембар.

„Идеја за обележавање Видовдана као Дана ветерана постоји већ десетак година, а ове године је то заживело, ветерани су се окупили у Чачку на Видовдан, из свих делова Србије и Републике Српске.“

Станић је нагласио да се ветерани који подржавају овај захтев апсолутно не слажу са том одлуком Министарства одбране да се 4.децембар прогласи Даном ветерана и државним празником.

„За сада држава не показује да има слуха за иницијативу која већ годинама постоји“, зато су поднели захтев да се Видовдан прогласи за државни празник и Дан ветерана.

Гост емисије: Ненад Станић, ветеран са Кошара.
Тема: Права и захтеви ратних ветерана.
Аутор и водитељ: Вук Станић.

На Видовдан наша црква обележава, односно даје помен свим погинулим ратницима од Косовског боја до данашњих дана и логично је да се тај дан прогласи Даном ветерана, каже Станић.