Прочитај ми чланак

СРАМОТА СРБИЈЕ: Марић позвао Биљану Србљановећ да се слободно дрогира у „Паровима“

0

MARIC SRBLJANOVIC

Познате јавне личности са својим аморалим ставовима увек изненаде српску јавност. Таман када помислите да су дотакли дно они српску јавност са својим поступцима и изјавама још јаче пренеразе.

Биљана: У ријалитију су секс-раднице

Биљана је поштено извређала учеснике ријалитија, али и све оне људе који гледају ове програме.
– То су неки људи, маргиналци, које велики капитал физички искоришћава, доводи у нељудске ситуације, искоришћава њихова тела… То су неке маргиналке, сексуалне раднице, које практично праве порнографски програм на којима се зарађује крупни капитал. Док се не удари на опорезивање оглашивача и оних који зарађују на телима и душама оних јадних људи који су затворени у ријалитима и оних затворених који их гледају, та ствар не може да се забрани ни на који начин – рекла је Биљана гостујући у уторак у емисији „Пресинг“ на телевизији Н1.

Тако је сад, како пренеси београдски Информер, уредник Хепија Миломир Марић прозвао је Биљану Србљановић окарактеришући је као профитера српске пропасти. Марић се на томе није зауставио већ је Србљановићку позвао да уђе у „Парове“ уз обећање да ће јој дотурити опијате (дрогу) ако почне да кризира. Изјава је дата без имало свести да је то позивање да се учини на ташко кривично дело са обе стране.

Како каже, Биљану би врло радо гледао како укршта ставове са Мацом Дискрецијом, Ером Ојданићем и Екремом Јеврићем и поручио јој да не брине уколико је у вили „Парова“ ухвати криза.

Познати новинар је укорио драматурга због тога што је извређала учеснике ријалитија.

– Снашла би се она у вили, лепа је жена. Нису ове старлете ништа лепше од ње! Ево, ја према Биљани гајим више симпатија него према другим старлетама. Пре бих изабрао њу, него било коју од њих. У сваком смислу – каже Марић за Информер.

На питање Информера да ли мисли да би списатељица издржала у затвореном простору без неких својих порока (у децембру 2011. Биљана је приведена док је на улици куповала кокаин, прим. аут.), Миломир додаје:

– За то не мора да брине, неко би јој већ нешто дотурио.

Уредник Хепија каже да је Биљанино стваралаштво ову земљу коштало више од свих ријалитија заједно.

– Она је профитер српске пропасти! И не могу да схватим да нема елементарно саосећање за људе који нису тако политички коректни као она. Јунаци ријалитија животом су платили зато што се нису снашли као она. Па сетите се само Биљаниних комада који нису играни више од пар пута, а коштали су државу и буџет ко зна колико. И то буџет Србије, државе против које се она бори већ деценијама.

Знам ја да се Биљани Србија оваква каква је гади и да би волела да живи негде другде. Ми Срби другу земљу немамо, а она нека нађе неки други народ, ако је неко буде хтео – прича водитељ „Ћирилице“.

Јунаци и хероји

Миломир каже да су његове звезде у „Паровима“ прави хероји, за разлику од политички подобних јунака.

– Ја сам пренеражен што један професор драматургије на ФДУ не зна да су разни друштвени аутсајдери и маргиналци били јунаци свих највећих и награђиваних српских филмова. Нису наши хероји били неки тамо морално-политички подобни јунаци различитих епоха. Гледаоци су увек бирали жртве, да ли комунизма или демократије, и идентификовали се са њима. Лакше им је с њима него с профитерима транзиције, какав је Биљана Србљановић – поручује Марић.

Извор: Informer