Прочитај ми чланак

СЛЕДИ НАГЛИ ПРЕОКРЕТ ВРЕМЕНА: Киша и снег у наредних седам дана

0

У СРБИЈИ ће данас, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, бити умерено до потпуно облачно и суво.

Пролазно наоблачење захватиће после подне северне и западне крајеве, а крајем дана и у току ноћи прошириће се и на остале делове земље, условљавајући слабу кишу, увече на северу и западу, а током ноћи ка уторку и у осталим крајевима.

У планинским пределима јужне Србије у току ноћи са слабим снегом.

Ветар слаб и умерен јужних праваца, увече и током ноћи у скретању на западни и северозападни, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Најнижа температура од минус два до четири

Најнижа температура од минус 2 до 4 степена, највиша дневна од 10 до 14 степени Целзијуса.

У Београду умерено до потпуно облачно и већи део дана суво, а слаба киша се очекује увече и у току ноћи ка уторку.

Ветар слаб и умерен јужних праваца, увече у скретању на западни и северозападни.

Најнижа температура од 2 до 4 степена, највиша дневна око 13 степени Целзијуса.

У следећих седам дана променљиво

У Србији у следећих седам дана променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала и местимично слабе, краткотрајне кише, која ће бити извеснија у уторак, суботу и почетком наредне седмице.

Прогноза за наредна три дана

Уторак

Умерено до потпуно облачно, понегде са слабом кишом, док је у вишим планинским пределима могућ слаб снег. На северу суво. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 6 степени, а највиша од 10 до 14 степени.

Среда

Умерено до потпуно облачно и суво. Ветар углавном слаб, западни и северозападни, после подне у скретању на јужни. Најнижа температура од 0 до 5 степени, а највиша од 10 до 14 степени.

Четвртак

Променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима. Ветар умерен, јужних праваца, крајем дана у кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од -1 до 6 степени, а највиша од 13 до 17 степени.