Прочитај ми чланак

РОТШИЛДОВ Новартис кажњен за корупцију и мито лекара,болница, клиникa

0

Светски фармацеутски гигант, компанија Новартис, кажњена је за корупцију и подмићивање лекара, болница и клиника у Грчкој и Вијетнаму.

Циљ је био да пацијентима преписују њене лекове и користе њену хирушку опрему, известио је Ројтерс.

Америчко министарство правде данас је саопштило да је компанија Новартис Грчка пристала на нагодбу која предвиђа казну од 225 милиона долара.

Осим тога, компанија је обавезна да плати додатних 112,8 милиона долара на име поравнања трошкова грађанских парница, плус 8,9 милиона долара на име кривичне казне.

Из компаније је саопштено између осталог и да „Новартис изражава задовољство због постигнутог споразума“.

Компанији ће тек бити суђено у Америци за подмићивање лекара с циљем да се мотивишу да преписују пацијентима њене лекове.

ЧИЈИ ЈЕ ТОРЛАК: НОВАРТИС КАО СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР И РОКФЕЛЕР КАО ВЛАСНИК!

Интернетом је кружила вест да је Новартис постао стратешки партнер Института за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак”, што би незванично значило да продат, а можда и поклоњен.

Да бисмо могли да сагледамо шта ова продаја чини Србији, упознаћемо вас укратко са историјом Новартис компаније која је између осталог производила DDT, Clioquinol, Malathion, и Ritalin, а доказани су њени корени из Трећег рајха.

Србија продајом Торлака Новартису потписује себи тиху смрт, која може бити и убрзана у било ком тренутку, када светским силницима то буде одговарало, сматра “Геополитика”.

Ову тврдњу потврђује чињеница да је Новартис тражио од Републике Србије и Министарства Здравља Србије изузеће од тужби, ако њихове вакцине произведу штету грађанима Србије. Те гаранције Новартис је и добио.

Такође, фитофармацији “Галеника” је забрањена производња пеницилина, који сада морамо да увозимо.То свакако није начин на који се унапређује српска привреда.

Новартис у Србији већ ради на новим Генетски модификованим вакцинама, ДНК вакцинама треће генерације. За генетски модификоване производе се зна да коначно дејство не може да се утврди у кратком периоду. Изгледа да Србије у трећој генерацији неће бити.

О намерама да се вакцинама смањи број становника планете, већ је говорио Бил Гејтс, са својом чувеном формулом ЦО2 = П x С x Е x Ц како ће се емисија ЦО2 гасова смањити ако се смањи број људи (П), што је могуће уз помоћ вакцина!

Па да видимо ко то нама даје вакцине и ко приморава владе да их купе.

Новартис, компанија са седиштем у Базелу (Швајцарска), са филијалама у око 140 земаља је у послу развијања и производње лекова, вакцина, хербицида и инсектицида као и ветеринарских лекова, и своје корене вуче одавно.

Лабараторије Ciba-Geigy i Sandoz су првобитно биле немачки ентитети и интегрални стубови Ротшилдовог и Рокфелеровог синдиката, “Syndicate of Dyestuff-Industry Corporations” (немачки превод “Interessen Gemeinschaft Farben”познатијег као “И.Г. Фарбен”. Одавно је утврђено да је успон Хитлера на власти успостављен уз корпоративни капитал компаније И.Г. Фарбен, означавајући га као главног финансијера Трећег рајха. Контролом рачуна компаније Сандоз, утврђено је да је сенатор Прескот Буш, деда Џорџа Буша јуниора био финансијер архитеката нацизма у Другом светском рату. И.Г. Фарбен је била водећа фармацеутска компанија финансирана од банкарске породице Рокфелер, амерички монопол је имао превласт у хемијским и фармацеутским индустријама на свету 20-тих година прошлог века. Ciba, Geigy и Sandoz су представљале целокупну хемијску индустрију Швајцарске, а 1918. су те три компаније формирале картел ”Интерессенгемеинсцхафт Базел” (“Bazel Sindicate”), или БаселИГ , у циљу да се такмиче са немачким хемијским титаном, компанијом И.Г. Фарбен.

Између 1929-32, се они придружују компанији И.Г. Фарбен (као и неким француским и британским хемијским фирмама) како би формилари Quadrapartite Cartel (QC) . Да ли се питате зашто је на крају Другог светског рата зграда И.Г. Фарбена у Франкфурту била заштићена од савезничкоког бомабардовања. Зато што је И.Г. Фарбен била врста „фармацеутског крака“ Хитлеровог Трећег рајха, а фамилија Рокфелер је имала финанцијски интерес за одржавање и контролу овог царства. Истраживања су показала да је Хитлер, такође, много улагао у Мерцк и остале фармацеутске компаније. И.Г. Фарбен је у то време сматран превише корумпиран да би могао да настави са радом после Другог светског рата, тако да је био подељен на делове у друге команије. На пример, један део је прерастао у Баyер (најпознатији по Аспирину).

Између 1970. и 1996. остатак компаније Quadrapartite Cartel консолидовао се као Ciba-Geigi AG, а затим касније у компанију Сандоз, једну од највећих фармацеутских компанија у свету тренутно, из које је настао Новартис.

И.Г. Фарбен

И.Г. Фарбен је био највећи конгломерат и неславни произвођач отрова Циклон-Б (цијанид гас који се користио у нацистичким логорима смрти).

Основан је 1925, када се шест великих хемијских компанија у Немачкој, Badische-Anilin, Bayer, Agfa, Hoechst, Weiler-ter-Meer, i Greisheim-Electron спојило у један велики картел. Идеја и део финансирања је дошло од Ротшилдове банкарске породице, коју је заступао немачки банкар M. M. Warburg Company, Хамбург. Његов брат Паул је био познат као инспирација за ”Daddy Warbucks“, који је помогао да се створи Банка федералних резерви у Сједињеним државама. Paul Warburg  је касније био на челу немачких тајних служби за време Првог светског рата, и био је лични финансијер за саветовање Кајзера, тако је капитал И.Г. Фарбен почео да финансира Хитлеров Трећи рајх.

Под називом “држава у држави”, И.Г. Фарбен је био доминантан снабдевач ратног материјала за Вехрмацт (немачка војска), а такође имао утицај и у немачкој интелигенцији. Страшни Гестапо (нацистичка полиција), произашао је из светске обавештајне мреже И.Г. Фарбена од 1925. Херман Сцхмитз је наследио Царл Босцха као шеф И.Г. Фарбена, И он је био саветник канцелара Бреунинга, а касније је постао Хитлеров саветник.

Сандоз

Сандоз је најпознатији по стварању ЛСД-а. Касније рекламираном као психијатријском леку под називом “Делyсид”, који је неславно испробавао др Јозеф Менгеле на затвореницима у концентрационим логорима.

Документи објављени у Конгресу од истражитеља 1977, такође показују да је после Другог светског рата Јозеф Менгеле сарађивао са ЦИА у операцији ”Оператион Папер Цлип”, те да су одређени нацистички научници добили нове идентитете и запошљени у разним службама као што су ЦИА и друге владине организације и пројекти.

Сандоз је касније постао главни добављач ЛСД за ЦИА, за употребу у својим тајним “МК Ултра” у пројектима контроле ума ”Монарх”.

Према ИЦЕ извештају, сви картели ових фирми имају широке контакте са нацистима. Посебно Геиги ”који нарочито одржава добре односе са Claus Ungewitter, Комесаром рајха за хемикалије …” ИЦЕ извештај, који се такође односи на Geigi, говори о томе да су користили заробљенике за принудне радове у својим погонима у Немачкој, између 1943. и 1945.