Прочитај ми чланак

Пензионер награбусио јер је штедео струју?!

0

Наставник у пензији и фудбалски тренер Петар Батинић крајем новембра испричао је јавности како је за 1.500 динара смањио рачун за електричну енергију, остваривши државни попуст, а од тада у контролу његовог струјомера учестало долазе радници Електропривреде Србије због сумње да краде струју, објавио је портал Бујановачке.

Батинић каже да његова породица и он немају мира од сталних контрола које у његовој кући спроводе радници овог државног предузећа јер, претпоставља, сумњају да краде струју.

– Више пута су ми упадали у кућу и проверавали струјомер. Од кад сам почео да штедим немам мира од људи из Електродистрибуције – наводи Батинић за Бујановачке.

Пре него што су Бујановачке објавиле како је остварио уштеду у потрошњи електричне енергије, контролори струјомера били су једном, а после тога у просеку једном недељно. Батинић не може, како каже, на миру да се умије, обрије, опере зубе.

– Увек их је најмање петорица, упадају и одмах траже мердевине и столице, пењу се и проверавају струјомер. Не представљају се и одлазе без икаквог објашњења и извињења, као да су припадници неке специјалне јединице – тврди Батинић.

Познати бујановачки тренер и наставник у пензији нема рационално објашњење зашто његова породица и он трпе ову тортуру. Није изгредник, напомиње, никада није крао струју нити је имао било какав проблем са законом, све рачуне увек је плаћао на време.

– Љут сам и разочаран и у председника (Александра) Вучића, јер овакав однос људи из Електродистрибуције према штедишама може само да одврати потрошаче од штедње струје – поручује Батинић.

Бујановачким се данас, после објављивању текста о малтретирању Батинића, јавио читалац из Новог Насеља у коме улична расвета ради током целог дана, а проследио је и фотографије.

Бујановачке су 28. новембра објавиле да је уштеду постигао стављајући на сваки електрични апарат написе „смањи ме“ или „угаси ме“, велике потрошаче домаћинство је укључивало стриктно по јефтиној тарифи за струју, док уместо три просторије у кући загрева само једну у којој сви бораве.

Средином септембра Влада Србије препоручила је „Електропривреди Србије“ да, од октобра текуће до марта наредне године, домаћинствима која уштеде струју, обрачунава попусте од 15 до 30 одсто у зависности од тога колико умање потрошњу електричне енергије у односу на исти месец прошле године.