Прочитај ми чланак

НАРОД ЈЕ ЗА СВЕ КРИВ? Министарка НЕГРЕ: “Шта ће вам укључена машина за веш кад…“

0

Циљ Владе Србије је да заштити угрожене категорије становништва у што већој мери, али и да задржимо конкурентност наше привреде јер европске земље помажу својим компанијама. С друге стране, плате и пензије ће расти и водићемо рачуна о куповној моћи грађана, изјавила је у интервјуу за Курир Дубравка Ђедовић, нова министарка рударства и енергетике која већ данима покушава да “чврстом руком” спроведе страхопоштовање док са друге стране реакције народа не иду у складу са њеном идејом.

У најновијем изливу строгости и понижавања народа министарка је говорила о наводној неопходности штедње енергије, министарка Ђедовић је најавила да ће Влада у једном тренутку морати да се позабави и ценом струје и гаса, штитећи при томе угрожене категорије, али и задржавајући конкурентност наше привреде. Она истиче да ће надлежни наставити да опомињу грађане, привреду и институције на штедњу струје, јер треба да се зна да је ситуација јако тешка са ценом енергената и њиховом доступношћу.

-А на штедњу опомињем и себе и своју децу. Шта ће нам упаљена сијалица у просторији у којој не боравимо? Шта ће нам укључена машина за веш која је полупразна? Могла бих још да набрајам. Штедњом струје помажемо себи и нашем новчанику, али и држави да се избори са овом незапамћеном кризом – рекла је министарка Ђедовић.

Новинарка Курира у жељи да приближи министарку Негре народу констатовала је да је Дубравку Ђедовић образовање одвело чак до Холивуда, новинарски подухвати до Авганистана, каријера до Луксембурга, а сада је на ред дошла једна важна адреса у Београду, Немањина 11 (мисли се на седиште Владе Србије) новој министарки поставља питање како би описала свој пут.

– Знате, овде сам рођена и мене је ова земља школовала, после тога сам отишла у Америку, а потом у Европу, где сам скоро две деценије градила каријеру. Ипак, жеља да помогнем и живим у својој земљи превагнула је и зато сам преузела позицију 2016. године на челу регионалне канцеларије Европске инвестиционе банке. Након пет година, иако сам имала сјајну каријеру у највећој међународној финансијској институцији на свету, решила сам да останем у Србији и радим у приватном сектору, јер сам схватила да могу својим знањем и искуством да допринесем много више овде него у Француској, Шпанији или Италији. На крају, улазак у Владу Србије је за мене била дужност, обавеза, али и част да служим својој земљи и свом народу, и та жеља је била јача од свих привилегија које сам имала у међународном приватном сектору – одговорила је Дубравка Ђедовић.