Прочитај ми чланак

Одговор пензионера Вучићу: Новац одузет пензионерима потрошили сте на ботове!

0

Господине Вучићу! Добио сам Ваше писмо и био сам не само изненађен већ и увређен. Код мене то кажу: „Нисам ја пао са крушке, па да ми таква писма шаљете.“

Нико у историји државе Србије није пљачкао народ Србије како сте то Ви урадили. Ви, без срама и људског достојанства, рекли сте у Народној скупштини дана 11. 12. 2015. године, као председник Владе РС следеће:,…, „дугујемо војним пензионерима од око 300 милиона евра?

Ми покушавамо да га сведемо на 190, па на 160 милиона евра, да исплатимо војне пензионере,…,“.

То ја зовем пљачка века. Украли сте корисницима војних пензија (војним пензионерима) тада 140 милиона евра. Тај дуг сада износи 300 милиона евра.То сте урадили незаконито, најнижим правним актом ЗАКЉУЧАК 05 број 181-11689/2015 у Београду, 30. октобра 2015. године, који није нигде објављен а у њему пише класична мафијашка бахатост.

Да је моје друго редовно усклађивање пензије за 2007. године у износу од 4,21%, део ванредног усклађивања пензије за 2008. годину од 11,06%. Закључак сте лично Ви потписали.

Господине Вучићу, пензија је имовина. Устав каже да је држава може да позајми од грађана, али има обавезу да је врати увећану са законском каматом.

Не само то. Ви сте Закључком Владе РС умањили мени, а са мном је тада било 57.000 корисника војних пензија, стечени износ пензије за 4,21% од 1. јануара 2008. године.

Устав каже да стечено право грађанину државе Србије не може нико да укине или умањи. То за Вас не важи.

И другу сте пљачку века на ниво државе спровели према пензионерима. Она је обухватила око 800.000 пензионера који су октобра 2014. године имали пензију већу од 25.000,00 рсд.

То што моја пензија, када се подели са два, јесте мања од те цифре, то Вас није било брига. Мене сте опљачкали за 4.000 евра. Сада је то дупло, ако би се придржавали Устава и вратили ми узети део имовине (део пензије).

Моје је мишљење да сте новац одузет од пензионера уложили у стварање мреже ботова на целој територији Републике Србије да би учврстили власт.Као награду за пљачку грађана (пензионера), а и осталих, грађани су вас подигли на врх пирамиде државе Србије, те сте постали председник Републике.

Активно сам учествовао на свим изборима од 2012. године, и мислим да су сви избори лажирани, те приговарати пензионерима или народу Србије је ван памети.

Ја верујем да се сви сећају када је Европска унија у 17,00 сати честитала Николићу на избор за председника Републике, а изборна места се затварају у 19,00 часова. То довољно говори како је СНС дошла на власт у држави Србији.

Поновићу. Ваше писмо вређа моје достојанство и здрав разум.

Корисник војне пензије Драгослав Ивановић. с. р.