Прочитај ми чланак

ОТВАРАЈУ пут за мигранте и дрогу: Турци ускоро улазе у Србију БЕЗ ПАСОША!

0

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић састала се данас са министром културе и туризма Турске Мехметом Нуријем Ерсојем и истакла да је прихваћен предлог Турске да грађани Србије путују у Турску и обратно, турски грађани у нашу земљу, само са личном картом.

„Предлог Турака је веома добро прихваћен и на томе ћемо радити у наредном периоду“, рекла је Матићева новинарима након састанка у Палати Србија.

Истакла је да је подршку том предлогу дао у председник Србије Александар Вучић.

„Сада ћемо са надлежним институцијама, пре свега Министарством спољних послова, али и Министарством унутрашњих послова радити на реализацији ове идеје“, рекла је Матићева.

На састанку је, навела је она, закључено да постоје велике могућности за унапређење туристичке сарадње Србије и Турске, као и билатералних односа који су, истакла је, у последње време веома добри и бележе константан пораст.

Иста министарка туризма, чији је и отац био СПС функционер у време Слободана Милошевића, слагала је недавно народ да се укида роминг са Грчком. Тек касније су признали да су заправо омогућили нижу тарифу. Политичку каријеру је почела у кабинету Небојше Човића кад је био Координатор центра за Косово и Метохију, а наставила да напредује код Расима Љајића.