Откривено ко је бахати возач који је возио 230 на сат у Земуну…

0

Живковић је једна од 160 особа која је осуђена на казну рада у јавном интересу

Гастарбајтер Роберт Живковић (31) ухваћен је прексиноћ док је дивљао аутопутем Београд-Шид, возећи „ауди А8“ брзином од чак 231 километар на час!

Foto. N. S.

Он је због насилничке вожње одмах спроведен код дежурног судије за прекршаје, који га је осудио на друштвено-корисни рад у јавном интересу, уз велику новчану казну и забрану вожње!

Живковића је на аутопуту у близини Београда зауставио полицијски пресретач. Бахати возач је држављанин Србије, али је возио „ауди“ са аустријским таблицама, јер у тој земљи има пријаву боравишта.

– Живковић је на аутопуту, где је ограничење 120 километара на час, возио „ауди“ брзином од чак 231 км/х. Након привођења Прекршајни суд је Роберта осудио на 240 сати рада у јавном интересу, као и на новчану казну од 120.000 динара, уз 15 казнених поена и девет месеци забране вожње – навели су у полицији.

Иначе, Живковић је једна од 160 особа која је осуђена на казну рада у јавном интересу, од увођења ове казнене мере у Србији. Ове мере најчешће се изричу за крађе, наношење лаких повреда, угрожавање сигурности, учествовање у тучи, оштећење туђе покретне имовине, шумске крађе, као и за неплаћене новчане казне и насилничку вожњу.

Рад у јавном интересу могуће је обављати у јавним комуналним предузећима, музејима, позориштима, болницама или месним заједницама. Реч је углавном о установама које су финансијски зависне од државе и које евентуалну добит уплаћују у буџет града или државе. Рад у јавном интересу не може се реализовати у приватним предузећима.

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја сматра да је казна обавезног рада у јавном интересу добра ствар уколико извршење те казне утиче на прекршиоца да не понови недело.

– Конкретно, када су у питању тешки прекршаји против безбедности саобраћаја, казне би требало да се спроводе у Ургентним центрима, у заводима за рехабилитацију, тамо где ће бахати возач видети тешке последице саобраћајних незгода. Дакле, циљ је да се после одрађене казне тај возач опамети и да каже себи: „Не пада ми на памет да се овако више понашам“ – објашњава Окановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!