Прочитај ми чланак

Опрез: Нова онлајн превара

0

Ових дана корисници друштвених мрежа упозоравају да увелико кружи нова СМС/интернет превара.

Како су објаснили, некима од њих је стизао СМС о томе да су иницирали одређену трансакцију картицом, а како објашњавају, то заправо нису радили. Тврде да им је новац бесповратно одлазио са рачуна.

Наиме, на Инстаграм страници сербиаливе_београд појавила се објава у којој је Београђанка написала да су јој новац скинули са рачуна, јер је наводно платила услуге козметичног салона у ком, како тврди, никада није ни била. Објаснила је и да није на време добила нотификацију која говори да јој се скида новац са рачуна, па је касно и реаговала овим поводом.

– Скинуто ми је 4.000 динара. Да се разумемо, нисам пензионер нити сам негде остављала податке. Новац је скинуо неки бјути салон у којем нисам била. Блокирала сам картице након два дана, пошто ми није стигла ни нотификација о извршеној трансакцији – стоји у делу објаве.

Слична ствар десила се и мајци још једног корисника друштвених мрежа који навео да је новац са рачуна скинут два пута у размаку од сат времена.

– И даље траје отимачина, скидање пара са рачуна. Јутрос су мајци прво скинули 2.000 динара, након сат времена још 5.000 динара. Одмах је блокирала картицу и контактирала банку. Не купујте онлајн и не дајте број картице никоме. У банци кажу да су махом на удару пензионери. Обавестите своје старије. Уколико користе онлајн или мобилно банкарство подесите им да за сваки трансакцију добијају СМС како би могли одмах да реагују и блокирају картице – стоји у објави.

– Опрез је увек неопходан, нарочито у онлајн свету где често има разних превара. У само неколико корака, и због нехотичног неопреза који имамо када некоме или негде остављамо своје податке, или када „кликћемо“ на интернету, можемо врло лако да омогућимо хакерима да уђу у наше онлајн налоге, па чак да им буде доступан и наш банковни рачун – каже за Еуронеwс Србија председник Друштва за информациону безбедност Србије Зоран Живковић.

Он је објаснио да постоје бројни начини да хакери дођу до личних података неке особе – почев од тога да из поверења податке дајемо некоме кога не познајемо довољно добро, преко тога да не проверавамо где све остављамо документа, и на крају постоји известан ризик да постанемо и жртва преваре.

Како све хакери празне банковне рачуне?

Живковић објашњава да су једино подаци корисника начин да се дође до банковног рачуна, због тога је, објашњава, врло важно ко их има. Другачије, наводи, готово је немогуће да се новац неовлашћено скине са рачуна. У сваком случају, наглашава, разни су начини да се до података дође.

– Једноставно је. Податке не треба давати никоме и тако је најбоље. Да би вам неко скинуо новац са рачуна, мора да има ваше приступне параметре као што су број картице, пин, име и презиме, адресу. Такође, важно је и какви су вам пинови, да ли су једноставни за „провалу“, или не, и да ли их само ви знате – каже он.

Наиме, највећи проблем је тај што корисници често користе једноставне лозинке које хакерима додатно олакшавају нападе. Сложене лозинке су, објашњава, заправо све оне које имају у себи велико слово, број и знак интерпункције.

– Немојте да кликћете и остављате податке на бројним аплкацијама када вам траже да откријете нешто лично. Такође, не треба да дајете податке олако, као на пример продавцима у самопослузи. Често се дешава да локална касирка зна ваш пин, јер јој ви дате картицу „у поверењу“ да је учита када плаћате рачун. Дешава се и да вам посебним уређајима скину податке у тренутку док ви легално подижете новац са аутомата или плаћате гориво на пумпи, али то баш мора да буде испланирано и наменски за одређену особу. Податке могу да вам украду и када платите букинг за смештај, па несавесни агенти продају даље ваше податке. Податке може да вам узме и рецепционар уколико има одређени интрес. Разни су начини. Такође служе се често и фишинг преварама како би дошли до података – објашњава он.

На питање како се заштитити, Живановић каже – искључиво опрез и свест да врло лако можете да постанете жртва.