Прочитај ми чланак

Нико жив више неће да се вакцинише,4 и 5 дозу примило мање од 1,5% становништва…

0

Нико ни за живу главу неће више да се вакцинише против KОВИД-а а за све су криви “стручњаци” који су репресивним методама “спашавали” становништво од прехладе.

Број грађана Републике Србије који су примили другу и трећу бустер дозу вакцина против коорона вируса, односно „четврту и пету дозу“ износи 100.342, речено је медијима у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

То је у преводу целих 1,4% грађана Србије.

У одговорима на наша питања Батут додаје да је две дозе вакцине против ковида 3.285.533 грађана, док је трећу или бустер дозу примило 1.914.954.

Како преносе медији врло заразан подсој омикрона XББ.1.5, који се брзо шири међу случајевима ковида-19 у САД, требало би да постане доминантан у Европи за месец или два, оценила је пре неколико дана Европска агенција задужена за епидемије.

Тај подсој, први пут детектован у САД-у у октобру, најзаразнији је вектор новог корона вируса до сада и представља „слаб ризик за укупну популацију“, према најновијој процени Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ).

Тај ризик је ипак „умерен до висок“ за „осетљиве особе као што су старији људи, невакцинисани или људи са слабим имунитетом“, према европској агенцији чије је седиште у Стокхолму.

ЕЦДЦ наводи да бројне нејасноће постоје са подсојем XББ.1.5. и да би та процена могла да се промени наредних недеља.