Прочитај ми чланак

Небојша Глоговац: Ријалити програми заглупљују, треба нам револуција!

0

nebojsa glogovac_1364736176_670x0

(Бука)
Небојша Глоговац, један је од најбољих српских глумаца коме редитељи по правилу поверавају најзахтевније улоге, а са поносом истиче да је рођени Требињац и да се осећа као код куће када се нађе у том делу света.

Глоговац је тренутно окупиран улогом Јеротија Пантића у Нушићевом „ Сумњивом лицу“ у режији Јагоша Марковића, па не стиже да прати дешавања у Републици Српској.

Упркос томе, Глоговац каже да проживљава све оно што се дешава његовом родном крају.

– Са поносом истичем одакле сам, али ме велика жалост обузима када видим колико неискоришћеног потенцијала пропада, колико су људи осиромашени и колико недостаје добре воље да тако богати крајеви изађу из оскудице. То је велика туга и неправда- каже Глоговац у интервјуу за ТВ прилог Пресса.

Зашто не решавамо проблеме, које нас изједају?

Нама је, да бисмо покренули дешавања у било ком смеру потребна једна озбиљна револуција на свим нивоима. А како да направимо револуцију када седимо најмање пет или шест часова дневно пред телевизором и гледамо заглупљујуће серије и ријалитије? Од толике телевизије нема се времена за револуције и промене.

Да ли је то и део нашег менталитета?

Наравно. Код нас се сваких 40 или 50 година, некада и чешће, смењују победници, идеологије и оријентације. Од толиког хаоса, нема здравог тока мисли ни развоја друштва, па је људиме тешко да изграде став, да имају мишљење.

Онда није ни чудо зашто Нушић не застарева…

Наша глупост не застарева, а Нушић је то генијално прозрео. Можда то има везе и са географијом јер смо на раскрсници света. Кроз нас пролазе све културе и нације, све политичке оријентације и мишљења па смо међусобно и слични и различити и стално имамо међусобна трвења.