• Почетна
  • ДРУШТВО
  • „Не треба разматрати повратак Крима Украјини, већ њен опстанак као државе“
Прочитај ми чланак

„Не треба разматрати повратак Крима Украјини, већ њен опстанак као државе“

0

Уколико неко у Бугарској, попут Тодора Тагарева, скорашњег министра одбране, жели да помогне Украјини, нека пошаље тамо његову децу да се боре, јер Бугарска није заинтересована за наставак сукоба, изјавио је бивши бугарски министар одбране земље Красимир Каракачанов за ТВ „Бугарска 24“.

„Сви ови момци су са истим оваквим заносом аплаудирали на партијским конгресима до 10. новембра 1989. године (почетак преласка на демократију)“, огорчен је он.

Каракачанов је иступио против војне помоћи Украјини и сматра да би земља требало да размисли пре него што је почела да спроводи антируску политику.

„Сада ја треба да мислим о њиховим проблемима (Украјине)? Жао ми је, али требало је да размишљају зашто су ступили у конфронтацију са људима, који су им по крви, историји, веома блиски, ако не и исти? У овој ситуацији очигледно је неко распиривао ватру (у Украјини) и очигледно је неко био заинтересован за спровођење антируске политике). И, сада, траже помоћ. У чему? У наставку будаласте политике, која се спроводила у Украјини против Русије, оних који говоре руским језиком?“, нагласио је бивши министар.

Он је истакао да су сада актуелне конференције на којима се разматра како да се, наводно, Крим врати у Украјину.

„Овде је питање хоће ли Украјина и даље постојати као држава“, закључио је Каракачанов.