Најдужа гондола на свету: Златибор постаје туристички гигнат југоисточне Европе!

0

Златибор је и на овогодишњем Сајму туризма у Београду имао најпосећенији штанд, а посебно велико интересовање је владало за предстојеће отварање најдуже панормаске гондоле на свету, која ће путнике превозити већ од јуна ове године.

– Траса гондоле ће бити дуга чак девет километара и током вожње туристи ће моћи да уживају у спектакуларним погледима, како током летње, тако и током зимске сезоне. Прва тестирања ћемо обавити и раније, али очекујемо да туристе превеземо већ у јуну. Нема сумње да ће гондола допринети додатном развоју туризма на Златибору, па очекујемо да у наредном периоду имамо миллион туриста годишње и десерт милиона ноћења годишње – поручује за „Србин инфо“ Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор“

Најбољу сезону до сада очекује и Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибора, који наглашава да не само да ће Златибор имати нове, квалитетне хотеле прилагођене свачијем џепу, већ најављује и пуштање у рад нових тематских паркова.

– Све је више гостију из иностранства, не само из региона већ и из Кине, Русије, Израела, Италије и многих других земаља. Нема сумње да ће са пуштањем у рад гондоле, Златибор постати туристички гигант у овом делу Европе – истиче Живановић.

Како ће изгледати вожња најдужом гондолом на свету и како се још Златибор представио на Сајму туризма у Београду, погледајте у видео прилогу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!