Прочитај ми чланак

На мосту у Косовској Митровици, Срби праве парк и саде јелке

0

most zardinjere

Косовкса Митровица – На средини главног Ибарског моста у Косовској Митровици са ког је јутрос уклоњена бетонска барикада управо се постављају бетонске жардињере са јелкама.

Како преносе агенције, жардињере стављене са северне стране донете су возилима ЈКП „Стандард“. Постављању жардињера присуствује директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ђурић и градоначелници и председници привремених органа са севера Косова.

Новинарима се обратио градоначелник северне Митровице Горан Ракић који је рекао да је свестан чињенице да је активност која се сада предузима „узнемирујућа и неочекивана за већину становника“ и да је зато донео одлуку о изградњи „парка мира“ код моста, у координацији са државним врхом Србије.

„Мостови се свуда у свету граде како би повезивали људе, али овај наш је нажалост временом постао симбол раздвајања и немогућности нормалног и мирног суживота измедју припадника српског и албанског народа“, казао је Ракић.

Према његовим речима, овај мост се не разликује ни по чему од осталих који постоје у градовима широм Европе, али се околности у којима је изгубио сврху свог постојања поставши линија раздвајања међу људима, веома разликују у односу на околности у којима на почетку 21. века живе грађани, слободни и демократски уређених држава.

Појачано је присуство Регионалне полиције за север Косова и међународне заједнице.

Ноћас су уклоњене барикаде на мосту на Ибру у Косовској Митровици. Покрајински одбор ДСС саопштио је да је „политички цинизам да се јавности и грађанима Србије представља како су Срби сами уклонили барикаде“ са моста на Ибру у Косовској Митровици.

(Бета)