На макети Загреба у центру града освануо натпис „Уби убиј Србина“

0

На макети Града Загреба у самом центру града већ више од недељу дана стоји натпис 'Уби убиј Србина'. Није познато када су тачно вандали ишарали једну од најпосећенијих туристичких атракција у Загребу, али порука мржње стоји већ неко време, па је питање зашто комунални редари нису већ реаговали.

Један грађанин је у Фејсбук групи “И то је Загреб” написао је у петак да увредљиви натпис стоји већ сигурно недељу дана, као и да је пријавио вандализам комуналном редарству, али да ништа није направљено по том питању.

Јутарњи лист послао је питање Граду када ће уклонити натпис и зашто нису раније реаговали, а одговор који су добили је да пријава није евидентирана.

„Увидом у пријаве примљене на службену мејл адресу Одељења комуналног редарства није евидентирана пријава која се односи на графит увредљивог садржаја. Комунално редарство је, одмах по примању информације о наведеном графиту на макети Загреба, покренуло поступак за његово убрзано уклањање. Исти ће бити уклоњен у најкраћем могућем року током дана“, казали су из Града за Јутарњи лист.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!