Прочитај ми чланак

Милиновић: Само у Србији председник државе лично познаје уличне батинаше

0

Новинар Дашко Милиновић изјавио је да је недавно нападнут јер "нервира конзервативни десни, националистички и клерикални део јавности" и да су код нас "водеће личности у држави повезане са ултрадесничарима".

У изјави за недељник НИН, Милиновић је, на питање на кога конкретно мисли, рекао „на нашег председника државе“.

ФОТО: Н1

„Знамо из ког политичког миљеа долази, знамо где је провео политичку младост, ко су људи екстремне деснице као што је Српска радикална странка“, додао је Милиновић.

Рекао је да „само код нас имамо у државном врху на важним функцијама људе који познају многе уличне батинаше, припаднике екстремне деснице“.

„То је проблем. Нема шансе да председник Француске познаје хулигана уличног. Нема шансе да Џо Бајден има неке везе са Кју-Клус кланом, никакве. Нема шансе да Ангела Меркел познаје наци-скинсе из Дрездена, а код нас државни врх их лично познаје“, рекао је Милиновић.

Оценио је да „у овој земљи неофашистички покрет делује у политичком подземљу и има разне фракције и гране, степене радикализације, своје степене ‘десности’“.

Према његовим речима, „има их од десног центра, до оних који се куну у Адолфа Хитлера“.

„То свуда постоји, оно по чему смо изузетак је јединствена близина екстремне деснице са врховима власти. Код нас су водеће лилчности у државном врху повезане са ултрадесничарима“, нагласио је Милиновић.