Прочитај ми чланак

Лудилу нема краја: Нови снимак вожње у контрасмеру на ауто-путу (ВИДЕО)

0

Нови снимак вожње у супротним смеру забележен је на ауто-путу у недељу ујутру на деоници ауто-пута код Пожаревца. На снимку се види како возач јури најбржом траком у контрасмеру.

Само три дана након (до данас) најновијег забележеног случаја вожње у контрасмеру на ауто-путу, догодио се још један. Овај инцидент прошао је на сву срећу без несреће и жртава, али оно што оставља у неверици је да ови несавесни возачи бирају брзу траку ауто-пута и тиме угрожавају безбедност и осталих учесника у саобраћају.

Подсећамо, због вожње у контрасмеру на ауто-путу „Милош Велики“, почетком септембра дошло је до стравичног удеса, када Дејан Ј. (51) управљао возилом и сударио се са другим аутомобилом. Тада се његово возило запалило, а он је настрадао на лицу места.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели SERBIA LIVE – VESTI (@serbialive_vesti)

Коментари неверице су се низали испод видеа.

„Ово већ поприма облик епидемије! Хитно треба предузети и применити оштре мере! Брига ме за будале које то раде – па сада већ верујем са намером – али ми жао невиних људи који могу да настрадају.“

„Да ли су бре ови људи нормални? Да ли си толико умоболан да ризикујеш туђе животе господе драги! Шта је ово са овим лудацима? Где је полиција да их заустави и ухапси!?“

„Ако већ погреше зашто возе брзом траком“, питао се други, док су се сви већином чудили где су полиција и пресретачи.

„Врло занимљива појава да се сви возе у брзој траци, а зауставна празна.“

Шта учинити ако се нађете у супротном смеру на ауто-путу

„Возач који се нађе у супротном смеру одмах треба да укључи сва четири жмигавца и да покуша да на најбезбеднији начин пређе у зауставну траку. Међутим, сем његовог поступања, веома је битно да и возачи који наилазе ка њему такође укључе сва четири жмигаваца и тако упозоре оне који се крећу иза њих да се на путу дешава нешто неуобичајено и да започну кочење. Када на тој деоници сви успоре, могуће је да возач који је возио у супротном смеру и сад је у зауставној траци, направи полукружно окретање и нађе се у правом смеру“, каже за Блиц Дамир Окановић из Комитета за безбедност у саобраћају.