ЛЕГЕНДА СПОРТА дошла да подржи узбуњивача из Крушика: Доживела тешке увреде

0

Непријатне сцене за бившу рукометашицу, али и истакнуту чланицу управе клуба

Дугогодишња кошаркашица, награђивана спортискиња, бивша председница Женског рукометног клуба Металац Ваљево Новка Савић, појавила се у петак на скупу подршке ухапшеном раднику „Крушика“ Александру Обрадовићу, који је организован на Градском тргу.

Њено појављивање на том скупу у мајици са обележјем рукометног клуба који је, заједно са још неколико рукометашица, обновила 2015. године и то након што женски рукометни клуб у Ваљеву није постојао четири године, изазвао је реакцију актуелног руководства ЖРК Металац 2015, чланова Српске напредне странке.

– ЖРК Металац 2015 најоштрије осуђује и ограђује се од појављивања бивше председнице клуба Новке Савић на политичком скупу у мајици са обележјем клуба. ЖРК Металац је спортски клуб који се бави искључиво спортом, а не политиком – написала је председница клуба Ана Гајић.

На Фејсбук страници отишло се корак даље, где су покушали да омаловаже и понизе познату ваљевску спортискињу.

– Уколико дотична особа нема новца да себи купи мајицу, могла се обратити и нашло би се добрих људи који би јој помогли.

Новка Савић није желела да коментарише саопштење и увредљиву објаву на Фејсбуку рекавши да то није први пут да је ново руководство вређа и омаловажава.

Што се тиче њеног појављивања на скупу подршке Александру Обрадовићу, Новка Савић, која није члан ни једне партије, каже да тај скуп није доживела као политички, мада нема проблем ни да посећује политичке скупове ако то буде желела.

– Дошла сам као грађанка Ваљева да подржим суграђанина Александра Обрадовића – рекла је кратко Савић за Колубарске.рс.

Новка Савић, једна од најбољих рукометашица у историји клуба, се две деценија активно бавила рукометом, више од десет година је била члан управе клуба, а неколико година и председник. Вишеструко је награђивана, спортискиња Ваљева 1983. године, добитница је Златне плакете од Рукометног Савеза за допринос, развој и унапређење рукомета, СОФК Ваљево је доделио Плакету за постигнуте спортске резултате и допринос развоју и афирмацији спорта и физичке културе у Ваљеву…

Након паузе од четири године, колико није постојао клуб, Новка Савић је, са још неколико рукометашица и уз помоћ Рада Марића, залагањем, ентузијазмом и огромном жељом да се женски рукомет у Ваљеву врати тамо где припада, обновила у марту 2015. године рукометни клуб који данас носи назив ЖРК Металац 2015.

На челу обновљеног клуба била је три година, да би у децембру 2018. године под притиском појединих чланова управе из редова СНС, поднела оставку. Тада су на чело клуба постављени СНС кадрови – брачни пар Гајић; председник ЖРК Металац 2015 је Ана Гајић, док је њен супруг Милан Гајић, који је одборник у Скупштини града, потпредседник клуба.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!