Прочитај ми чланак

Карлеуша напала студенте па добила одговор: Школовала си се код Ћанде, Карића…

0

Пети по реду протест „Србија против насиља“ одржан је јуче у центру Београду. Грађани су се у огромном броју окупили испред Дома Народне скупштине, одакле су главним београдским улицама прошетали до трга Славија.

Међу присутнима појавио се и велики број јавних личности, највише глумаца, док се са естраде, као и до сада истакла Сека Алексић. Она је поделила неколико фотографија са препуног платоа и тиме још једном послала подршку грађанима, пише портал Директно.рс.


С друге стране, њена колегиница Јелена Карлеуша не подржава скуп. Овог пута на певачица је искритиковала студенте, који у великом број присуствују овом протесту, истичући да не цене довољно земљу која им је омогућила „много тога“.

– У Америци, на пример, да би студирао медицину, мораш да платиш 600.000 долара, Ахам, гуглајте. Да би студирао нпр фармацију, мораш да платиш 450.000 долара. И тако редом. Људи узимају „студент лоанс“ или студентске кредите, како би се школовали. Те кредите после враћају са каматом деценијама. Приморани су да раде по три посла како би исплатити дуг држави. Почињу са 16. То се зове сурови амерички капитализам. Ти постајеш роб система до краја живота. Не платиш ли један месец, ти одлазиш на улицу и губиш све. Бескућници са високом школом су у Америци нормална појава. Код нас је студирање бесплатно.

– Платиш књиге и пријаву испита 600-700 динара. Држава на тебе потроши много да би се школовао 4, 5 или 6 година факултета. Углавном си на терену родитеља и не радиш ништа. Машташ да одеш у иностранство, и тамо радиш као пас. И живиш као пас. И ћутиш. А код нас… Студенти не ћуте! Напротив. Гласно не цене овакву земљу. Јер се све је боље ТАМО ДАЛЕКО, од нашег… – написала је Јелена.

На ово огавно и бесрамно прозивање студената, Карлеуша, за коју није познато да ли је нешто више од основне школе завршила, добила је безброј одговора на друштвеним мрежама. У одговорима и коментарима претежно се изражавало гађење и подсмех према особи за коју се сумња да је певачица, а због њених радова и каријере, оправдано се изводе сасвим други закључци о њеној професији.

На питање на твитеру зна ли неко коју је школу Карлеуша завршила, уследили су одговори а издвајамо један од њих:

“Ћандину основну, Карићеву средњу (смер телохранитељ) и на крају Тошићев вакултет (дипломирала на Врањешу)”