Јовановић: Градска власт свесно уништава Икарбус, слагала за 100 зглобних аутобуса

0

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда најоштрије осуђује систематско уништавање домаћег предузећа „Икарбус“ и подржава раднике да се моментално створе услови за наставак производње аутобуса у тој фабрици, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Апсолутно је неприхватљиво да Град Београд није купио ниједан аутобус од ’Икарбуса’ од избора актуелне градске власти у марту 2018. године, а само 90 од 2013. године. Поређења ради, претходна власт је за четири године, до 2013. године, од ’Икарбуса’ купила 157 аутобуса“, навео је Јовановић.


Јовановић је подсетио да је заменик градоначелника Београда Горан Весић прошле године јавно обећао куповину 100 зглобних аутобуса од „Икарбуса“ до краја 2019. године, што се није десило.

„Ексер у ковчег ’Икарбуса’ био је намештени тендер из априла прошле године на којем то предузеће није могло да учествује због невероватног услова да је понуђач морао да прода 4.000 аутобуса у претходне три године. Резултат је унапред договорена куповина 244 турска и кинеска аутобуса – веће јединичне цене од ’Икарбусових’, а са проблемима ’ибертураже’ и моторима мање радне запремине“, навео је Јовановић.

„Јасно је да актуелна градска власт настоји да потпуно обезвреди ’Икарбус’, са намером да га претвори у обични ремонтни центар за стране аутобусе. Упозоравамо их да то не раде“, додао је Јовановић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!