Прочитај ми чланак

Јованин пут до врха: Од директора БК до Јоксимовића и Вучића

0

Како је Јована Јоксимовић, некад Јанковић, постала она која се супротставља Вучићу и пије вино с његовом супругом док ужива статус "објективног новинара"?

Водитељка Јована Јоксимовић последњих неколико дана тема је медија због фотографије која је осванула на друштвеним мрежама, а на којој она и њен супруг, Жељко Јоксимовић, седе у друштву Тамаре Вучић и Наташе Вулин.


Ова фотографија одмах је изазвала сумњу у објективност новинарке Јоване Јоксимовић, која је више пута имала прилике да интервјуише председника Александра Вучића, због чега су је на основу њеног става и напетих разговора с председником донедавно многи карактерисали као “независну и праву новинарку”, која се неретко супротставља и самом Вучићу.

Како је Јована Јоксимовић, некад Јанковић, постала она која се супротставља Вучићу и пије вино с његовом супругом док ужива статус “објективног новинара”?

Да почнемо испочетка…

Јована Јоксимовић рођена је у Београду, у породици универзитетских професора. Од 12. године је тренирала рукомет, у чему је била веома успешна, те је три године заредом проглашавана најбољом играчицом Србије.

Високо образовање је стекла на БК Академији уметности, смер менаџмент у уметности.

2001. године Јована постаје лице БК телевизије водећи емисије “Блокбастер” и “Трејлер”, а такође је радила и као репортер.

Пар година касније постаје девојка тадашњег директора БК телевизије, Александра Зеремског, и та љубав је трајала до 2008. године, све док Јована није упознала свог садашњег супруга – Жељка Јоксимовића.

Наиме, Јована је само 15 дана након веридбе са Зеремским, одлучила да га остави.

У међувремену, њен ангажман се 2005. године “преселио” на РТС, где је била уредница и водитељка јутарњег програма.

Садашњег супруга, Жељка Јоксимовића, упознала је 2008. године, кад су били водитељски пар Евровизије која се одржала у Београду.

Одмах потом, медији су почели да спајају водитељски пар, али они испрва нису желели да јавно признају своју везу. Након неколико месеци тишине Јована и Жељко признали су своју љубав, а иако је тада рекла како у Жељка није била заљубљена у време када је ставила тачку на везу са Александром, Јована је неколико година касније открила истину о својим осећањима у том периоду.

Како је истакла у једном интервјуу, сматра да је било искрено са њене стране што је кренула за својим осећањима, и да је желела да живи своју љубав са Жељком.

За то време, Зеремски је ушао у везу с певачицом Александром Радовић, с којом је и добио ћерку Нину. Међутим, ова ванбрачна заједница се распала 2010. године, након што је певачица наводно са једноипомесечном бебом напустила стан у коме су заједно живели.

Исте године, Јована заједно са колегом и кумом Срђаном Предојевићем прелази на телевизију Пинк, где су заједно водили јутарњи програм.

Јована и Жељко су се 2011. године верили, да би само три дана касније раскинули веридбу.

Одмах након раскида, медији су спекулисали о Јованиној наводној прељуби с некадашњим кошаркашем Александром Сашом Ђорђевићем. Међутим, Јоксимовић је стао у њену заштиту, а Јована и Саша су ове наводе оштро демантовали, те су се водитељка и певач убрзо помирили.

У јануару 2012. Јована и Жељко су се тајно венчали на Малдивима, због чега су имали перипетије око признавања тог брака у Србији.

Две године касније пар је добио сина Косту, а исте године су се венчали и у цркви Александра Невског на Дорћолу. Тада је уприличено велико славље у познатом београдском ресторану, а млада је носила венчаницу дизајнера Дарка Костића.

Њен интервју с тадашњим премијером Александром Вучићем на телевизији Пинк остао је упамћен по томе што му се водитељка супротставила рекавши му “Немојте да вичете на мене” кад је повишеним тоном показао незадовољство питањем које му је поставила.

Овај њен потез тада је у јавности окарактерисан као храбар потез новинарке која је била “нападнута” у сопственом студију од стране државног функционера.

2017. године Јована је родила близнакиње Ану и Срну.

Годину дана касније, заједно са Срђаном, Јована се сели у јутарњи програм Прве телевизије, где и данас ради.

Када је Јована у емисији угостила, овог пута председника Вучића, у марту ове године, вирална је постала њена реченица “Ја Вас, председниче, ништа не разумем”, док је Вучић објашњавао шта подразумева пакет мера помоћи привреди и грађанима, али и њен напад смеха током његовог излагања.

Ипак, након фотографије која је хит последних дана, поједини корисници друштвених мрежа почели су да доводе у питање веродостојност Вучићевих гостовања у емисијама које Јоксимовић води.

Треба имати у виду и чињеницу да је Јованин супруг, Жељко Јоксимовић, у марту ове године покренуо три телевизијска канала која се емитују на Телекомовој платформи, предузећу које је у већинском власништву државе.